Дядо търси жена, която да не го бие с тиган

  • 25 август 2011 06:44

  • 3059
  • 1
Дядо търси жена, която да не го бие с тиган
©

Търси се скромна и тиха възрастна жена, която да не посяга на съпружеското тяло с тигани и посуда. Така звучи необичайната обява на 80-годишния Запрян Хаджиев от село Ветрен дол.

Мъжът обяви, че продава къщата си и търси място в старчески дом, за да си намери булка. Въпреки преклонната си възраст Хаджиев смята, че спокойно може да се зажени отново, съобщава "Стандарт".


Той обаче не можел да се задоми в селото си, тъй като там всички го познавали. Не е удобно и заради бабата, която почина преди пет години, обяснява неволите си заможният старец, останал вдовец. Запрян изтъква като свой допълнителен плюс високата пенсия от мините на ПАВЕЦ "Чаира" над Белово.

Никакъв шанс да изхарчи и лев от нея обаче няма някоя злонравна бабичка, която налита на бой с кухненските съдове, категоричен е "младоженецът". Хаджиев признава под сурдинка, че преди години е ял пердах с чугунен съд от бившата си половинка и още му "държало влага". Побелелият мераклия за Менделсон се е зарекъл, че до датата на изборите ще бъде приет в един от старческите домове в Пазарджик.


Претенциите на дядо Запрян са за по-луксозния пансион край кв. Главиница, защото там вече имало двойки, които живеели на семейни начала. Серенада с гайда готви на бъдещата си любима чешитът от Ветрен дол.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3059 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Селянка

2012.01.28 | 21:48

1
Ела при мен на село, бе мераклия! И къща си имам, и двор, и ще те гледам като писано яйце хем! Наистина говоря!

Добави коментар

Водещи новини