Трима измръзнаха до смърт, бебе се роди в преспите

  • 28 януари 2014 08:07

  • 2122
  • 1
Трима измръзнаха до смърт, бебе се роди в преспите
© Булфото

Трима мъже измръзнаха до смърт в снега, а бебе се роди в преспите. Събитията, преобърнали живота на няколко семейства, станали само за един ден в Шуменска и Варненска област и в Силистра.

Първи в полицейските бюлетини попаднал 74-годишен мъж от шуменското село Ружица. Той бил открит мъртъв в снега близо до дома си, съобщи кметът на селото Мехмед Шукри, пише "Монитор".

Мъжът е починал от измръзване, по тялото му няма следи от насилствена смърти нямало да бъде каран в моргата в Шумен за аутопсия. Покосеният от бялата смърт е роденият през 1939 година Сабин Зекериев Яхов, обясни Мехмед Шукри. Сабин имал дъщеря, но живеел сам в селото близо до джамията и от 10 години имал здравословни проблеми - започнал да прави епилептични припадъци. Често го намирали паднал някъде навън, но обикновено след като полежал малко, ставал и си тръгвал. Вероятно епилептичен припадък го съборил във времето между неделя вечер и понеделник сутринта.

В 8.30 сутринта вчера на 200 метра от дома му Сабин бил забелязан от съселяни, но вече нямал признаци на живот. Виелицата успяла да замете следите му и не можело да се разбере откъде е идвали и накъде е отивал. Другият измръзнал мъж, чиято самоличност все още не е установена, бил докаран в силистренската болница. Той обаче вече бил починал, когато лекарите го поели.60-годишен бездомник  пък беше намерен мъртъв до затворническото общежитие в село Разделна, община Белослав.

Докато полицията разследва причините за смъртта на тримата мъже, бебе проплака в преспите на град Дългопол. Родилката тръгнала на път към болницата, но обилният снеговалеж, който блокирал града, я спрял. За щастие обаче детето било живо и здраво. 42-годишната майка ражда за осми път. Тя ще бъде транспортирана с новороденото до АГ болницата във Варна. В момента още едно бебе от Дългопол е на път да се появи на бял свят.

У дома при родилката има лекар с дългогодишен стаж и опит, който ще прецени дали е по-добре жената да роди у дома, или все пак трябва да бъде транспортирана до най-близката болница, коментира кметицата на града Маринка Иванова. Тя обясни, че общината има работа и по организацията по погребението на телата на 6 души, които са починали в Дългопол и близките села през мразовитата неделна нощ. Две линейки пътуваха към Варна през преспите с родилки от Вълчи дол и село Михалич, съобщи директорът на Спешна помощ в града д-р Мая Рашева. Едната бъдеща майка е 22-годишна, а другата е на 26. И двете ще раждат за първи път.

Борислава Борисова
2122 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.02.01 | 20:17

1
Абе тази дето ражда за осми път на 42 години от кой етнос е???

Добави коментар

Водещи новини