Водещите новини! Подобрения на градския транспорт започват да работят от днес в столицата. Кои листи повеждат лидерите на големите партии? (и още…)

  • 07 май 2024 13:28

  • 642
  • 0
Водещите новини! Подобрения на градския транспорт започват да работят от днес в столицата. Кои листи повеждат лидерите на големите партии? (и още…)
© Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 май   

 

Редица подобрения на градския транспорт започват да работят от днес в столицата. Освен новата трамвайна линия 15, модерни нископодови трамваи ще обслужват и линия 6, с което на пътниците в големите северни квартали се осигурява повече комфорт. Трамвай 8 до Люлин пък ще има повече курсове, с което интервалите за изчакване се намаляват.

Най-голямото подобрение е новата трамвайна линия 15 между Бъкстон и Хладилника, която ще подсили две от най-натоварените трамвайни линии в града - 5 и 10. “С трамвайна линия 15 обединяваме най-натоварени трамвайни коридори в града и възстановяваме липсващата директна връзка между бул. „Цар Борис III” и ул. „Граф Игнатиев” и Лозенец, която винаги е била търсена, но беше прекъсната.” - заяви Борис Бонев, председател на групата на ПП-ДБ и Спаси София в общинския съвет.

Спаси София: Редица подобрения на градския транспорт започват да работят от днес в столицата

***


Кирил Петков оглавява листата в Перник на "Продължаваме промяната – Демократична България".

Водачът от предходните два избора – за 48-о и 49-о Народно събрание, Бойко Рашков е поставен на второ място, но запазва шанса си за парламента, тъй като Петков е начело на листа и в София.

Осем кандидат-депутати са включени в листата на коалицията.

Кирил Петков повежда депутатската листа на ПП-ДБ в Перник

***


ГЕРБ-СДС регистрираха листата си в лидерския 25-ти многомандатен избирателен район София.

Водач на листата е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а втора - бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

Пред журналисти тя заяви, че поема към законодателната власт с амбицията за развитие и стабилност, предаде БНР.

ГЕРБ регистрира листата за 25 МИР: Бойко Борисов е водач, Йорданка Фандъкова – втора

***


„За тези паркоместа между съседите стават истински войни“. Това са написали хора от кв. „Люлин“ под поста в социалните мрежи на Ивайло Колегов, който съобщи, че в квартала са стреляли по колата му.  

Случката се разиграва навръх Великден – в събота, близо до детски парти център. Колегов паркира автомобила си в рамките на няколко минути, а след това го открива с дупки от въздушно оръжие по една от вратите, точно където е столчето на 4-годишното му дете.

Мъжът е бил заедно с дъщеря си и са искали тя да поиграе в детския център.

Стрелба по автомобил в кв. „Люлин“

***


18-годишна девойка брутално е прегазила тази сутрин две 15-годишни ученички в Сопот. Инцидентът е станал на паркинг за ПГ „Владимир Заимов“ в родния град на Иван Вазов.

Младата шофьорка се е опитала да направи ляв завой и прегазва двете момичета.

Едното от тях е с опасност за живота и е откарана по спешност в пловдивска болница. Другото момиче също е настанено в здравно заведение, но животът ѝ не е застрашен.

Ужас в Сопот: 18-годишна прегази две ученички

***


Мъж нападна полицаи в Пазарджик, съобщиха от ОД на МВР. Инцидентът е станал на 6 май след получен сигнал за силна музика в квартал „Изток“.

Установена е група от хора, почерпени с алкохол, които са празнували. Те не изпълнили многократните разпореждания на униформените да спрат озвучителната уредба и да дадат документите си за самоличност.

Мъжете са започнали да обиждат органите на реда с нецензурни изрази и закани. Това наложило част от мъжете да бъдат задържани.

Мъж ухапа по корема полицай и рани друг след яростна съпротива

***


Русия предупреди този понеделник, че доставките на изтребители F-16 за Украйна ще бъдат възприети от Кремъл като провокация от страна на САЩ и НАТО, независимо дали са годни или не да носят ядрени бойни глави.

„Без значение какви модификации са направени по тези самолети, които ще бъдат предадени [на Украйна], виждаме ги като носители на ядрени бойни глави и намираме подобна стъпка от САЩ и НАТО като целенасочена провокация“, заявиха в комюнике от руското МВнР.

Русия: Самолетите F-16, които ще получи Украйна, биха могли да са с ядрени бойни глави

***


Полските специални служби са открили и демонтирали подслушвателни устройства в зала, където Министерският съвет е трябвало да проведе заседание днес. Това съобщи Яцек Добжински, говорител на министъра координатор на специалните служби, цитиран от "Ройтерс".

Полските спецслужби откриха устройства за подслушване на правителството

***


Ваксината на фармацевтичната компания „АстраЗенека“ спира да се прилага на територията на Европейския съюз, считано от днес, 7 май.

ЕС отне разрешителното за ваксината на „АстраЗенека“ срещу COVID-19

***


Тази снимка е направена в кампуса на университета на известния американски университет Станфорд, щата Калифорния, съобщава саудитския телевизионен канал Ал Арабия.

Това е стачкуващ студент, който е облечен в дрехи, наподобяващи тези на организацията "бригадите Изедин Касам" - военното крило на Хамас.

Въпросната организация е обявена за терористична в САЩ от 1994 г., а в ЕС - от 2003 г.

Проф. Вл. Чуков за novini.bg: Студенти в Станфорд се безпокоят от привърженици на Хамас

***


Силите на Израел установиха контрол върху палестинската страна на граничния контролно-пропускателен пункт "Рафах", който се намира на границата на ивицата Газа с Египет, предаде Ройтерс, като се позова на днешно съобщение на радиото на израелската армия, което малко по-късно бе потвърдено и официално от армията.

Говорител на граничните власти на Газа заяви пред Ройтерс, че пунктът откъм палестинската му страна е затворен заради присъствието на израелски танкове. От армията уточниха, че специални части претърсват района.

Силите на Израел установиха контрол върху палестинската страна на пропускателния пункт "Рафах"

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
642 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини