Константин Пенчев даде препоръки за такса смет на финансовото министерство

  • 20 декември 2013 14:17

  • 1070
  • 2
Константин Пенчев даде препоръки за такса смет на финансовото министерство
©

Националният омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет е изпратил до Министерството на финансите препоръки, свързани с таксата за сметосъбиране и сметоизвозване, съобщиха от кабинета му.

Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет напомня, че по инициатива на омбудсмана и по предложение на председателя на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание е бил изменен Законът за местните данъци и такси. Изрично е било предвидено таксата за сметосъбиране и сметоизвозване да не се събира, когато имотът не се ползва през годината и задължените лица са подали декларация по образец до края на предходната година в общината по местонахождение на имота. "Така беше преодоляна съществуващата от години несправедливост при определянето на таксата за сметосъбиране и сметоизвозване", пише Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

При омбудсмана обаче постъпват жалби от граждани, които изразяват своето притеснение, че са получили откази от общински администрации да бъдат освободени от заплащане на таксата за сметосъбиране и сметоизвозване, пише в съобщението.

Мотивът за това бил, че все още от Министерството на финансите не е одобрен образец на декларация по Закона за местните данъци и такси.

Омбудсманът настоява финансовият министър да предприеме необходимите мерки за гарантиране на правата на гражданите.

Последвайте канала на

1070 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
qsno

2013.12.21 | 14:10

2
v balgaria pravoto e na po silnia ,ostanalite niamat prava .
AJ4A

2013.12.21 | 14:10

1
Имат правото да ГЛАСУВАТ ЗА СПУСНАТИТЕ ИМ ОТГОРЕ КАНДИДАТИ, но без право да знаят преброен ли е въобще гласа им и КАК Е ПРЕБРОЕН!!!! След това всичко е въпрос на принудително и силово НАЛАГАНЕ НА ВОЛЯТА НА "ПО-СИЛНИЯ"!!!!

Добави коментар

Водещи новини