Омбудсманът: Внушават ни, че сме тълпа безделници

  • 28 октомври 2013 08:54

  • 1791
  • 1
Омбудсманът: Внушават ни, че сме тълпа безделници
©

Неведнъж съм заявявал, че като омбудсман съм и обществен модератор. Бих приел да бъда такъв на среща между студентите, окупирали СУ, и премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия националният омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет.

"Отново сме изправени пред същия филм – протестиращи, контрапротестиращи, окупиращи, контраокупиращи. Винаги, когато има протест, това създава неудобство на останалите хора. Когато обаче това е в името на по-висши блага и ценности, хората трябва да разберат протестиращите. От месеци насам упорито ни се внушава, че българският народ е тълпа от безделници, който чака олигархията да го викне на протест и да му даде 10-20 лв. Насажда се мнението, че всички са купени", заяви Пенчев.

Той коментира и препоръката от 10% съкращение на персонала в ръководената от него институция, както и срещу намаляването на парите за нея с 312 000 лева, за което е информиран с писмо от финансовия министър. "При мен не работят някакви чиновци, за които хората да си кажат - "бадева, само ядат народен хляб". Омбудсманът е единственият конституционен орган у нас, призван да защитава човешките права. Жалбите към институцията за година скочиха почти двойно. Започвам да си мисля, че това се прави заради критиките към управляващите. Ще потърся помощ и от европейските институции. Нека се знае, че някой иска да ореже бюджета на омбудсмана в опит да ограничи неговата независимост. Писах и на Орешарски, и на Чобанов по темата – никой не ми отговори. Затова дойдох и тук – ако не ми се чуе гласът в медиите, явно няма кой да го чуе", каза още омбудсманът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1791 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.28 | 21:42

1
Един достоен човек, браво!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини