Константин Пенчев: От мен няма да чуете разделение на нацията

  • 05 октомври 2013 19:19

  • 2003
  • 3
Константин Пенчев: От мен няма да чуете разделение на нацията
©

„Аз съм на всички – и на протестиращи, и на непротестиращи, от мен няма да чуете разделение на нацията”, заяви Омбудсманът на България Константин Пенчев в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7. Той допълни, че за него всички хора са равни и имат равни права.

„Работата ми е да защитавам човешки права, те никога не са достатъчно защитени”, смята омбудсманът.

Според него всички граждани имат общи проблеми и всички са единни в недоволството си от последните две десетилетия, само че едните вярват в правителството, а другите – не.

„Затова смятам, че не е разделена нацията, да ме прощават тези, които твърдят обратното”, каза Пенчев. Като пример за общ проблем той посочи сметката за парно, на която не се отразява фактът, че човек може да спре радиатора си през деня, а никой не е наясно с факторите, които влияят върху топлообмена на една сграда.

„Няма шанс да се намали цената на парното, ако приемем, че цената на тока е намалена с 5 процента”, констатира обмудсманът, като изтъкна, че за много хора тя е непосилна и трябва да се търси решение на този проблем.

Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет припомни, че исканията от февруарските протести са се припокрили напълно с констатациите от доклада на неговата институция и затова този доклад в момента се разглежда в парламента.

Омбудсманът обясни, че се стреми не само да поставя общите проблеми, но и да решава конкретни казуси на отделни хора. „Ролята ми е да се намеся там, където видя нарушени човешки права, дори да срещна мълчалива или явна съпротива”, каза Пенчев. Той вярва, че изход от настоящата криза трябва да има и той е в ръцете на гражданите, които вече няма да оставят проблемите им да се решават без тяхно участие.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2003 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.06 | 06:51

3
ФЕВРУАРСКИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПУЧ Е ОДОБРЯВАН САМО ОТ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ.

2013.10.06 | 06:49

2
а сайта е списван от педали и неграмотни курви !

2013.10.06 | 06:49

1
червенушко

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини