Фандъкова: До края на годината започваме строежа на 4 нови детски градини

  • 12 септември 2013 10:52

  • 1245
  • 2
Фандъкова: До края на годината започваме строежа на 4 нови детски градини
© Булфото

Спекулациите на тема детски градини трябва да спрат. Искам категорично да заявя, че за последните 5 години са построени толкова детски градини, колкото не са строени дори по времето на социализма.

Това каза столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, предаде репортер на Novini.bg. Единственото решение на проблема с местата в детските градини е да строим нови. Ние правим точно това. До края на годината започваме строежът на 4 нови детски заведения, обеща Фандъкова. Тя изрази надежда, че правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 ще окаже същата помощ на общината, както и правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Фандъкова припомни, че предишните управляващи са отпуснали 14 млн. лева за строежи на детски градини. Кметът допълни, че в момента се изготвя писмо до министър-председателя с конкретните искания от страна на Столична голяма община.

Фандъкова обяви, че днес ще се срещне с вицепремиерът  Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова. Повод за срещата са вчерашните твърдения на Златанова, че Столична община може да загуби евросредства за завода за боклук в София. Обжалването на конкурса за строеж на завода е част от процедурата. Не може министър, който отговаря за европейските фондове да прави внушения, че ще бъдат загубени средства, допълни Фандъкова. Тя заяви категорично, че всички процедури по строежа са в график и срокове. Столична община ще се съобрази с решението на ВАС, което трябва да бъде взето на 18 септември, завърши кметът. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1245 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.12 | 17:04

2
ОСТВАКА
Рекорди на Гинес:

2013.09.12 | 17:04

1
София най-голямото село на планетата!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини