Вдигат нови 17 детски градини в София

  • 27 август 2013 13:48

  • 1037
  • 0
Вдигат нови 17 детски градини в София
©

17 нови детски градини ще се изграждат в столицата. Това каза пред журналисти Ирина Савина, заместник-кмет на Столичната община по направление „Инвестиции и строителство”.

Общо 17 детски градини са включени в бюджета на 2013 година. От тези 17 детски градини, 9 са финансирани от бюджета на Столична община, а останалите осем са финансирани със средства от държавата с Постановлението на Министерски съвет от началото на 2013 година. Шест детски градини ще приключат строителство и ще отворят врати в края на тази година, 5 от тези, които се строят, ще отворят врати през 2014 година - останалите 6 през началото на 2015 година. Общият брой на децата, които ще могат да бъдат приети след завършването на тези детски градини, е 1700.

Ние не разделяме градините на финансирани от държавния бюджет или от общинския бюджет; за нас е изключително важно - да се строят детски градини, за да може да се покрие недостигът на места, каза Ирина Савина.

12 от детските градини са вече на етап строителство; две детски градини във „Витоша” и „Средец” са в процедури за избор на изпълнител, две детски градини - в „Изгрев” и „Слатина” са в процес на издаване на разрешение за строеж и в процедура за избор на изпълнител.

Последвайте канала на

Novini.bg
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини