Почивката по-евтина с 25% от понеделник

  • 24 август 2013 07:05

  • 2372
  • 3
Почивката по-евтина с 25% от понеделник
© Булфото

Цените на почивките по Черноморието падат значително още от понеделник, като масово стойността на нощувките се свива с 20-25 на сто. Едновременно с това кръчмарите по курортите вадят и менюта с по-тънки цени, информира в. Монитор.

Хората от туристическия бранш се опитват да задържат колкото се може повече курортисти в края на сезона, като прилагат за целта стари и по-нови трикове. С настъпването на новата учебна година в Русия обаче от нашето море си тръгват едни от най-желаните гости – руските семейства, а основните клиенти стават българите, които не се притесняват от есента. По-ниски цени вече предлагат не само големите хотели, но дори и частните квартири. В Слънчев бряг цените също са с 1/4 надолу, но изгодните оферти са привлекли доста курортисти и в някои хотели резервациите са повече, отколкото в активния сезон.

За 119 лева се предлагат две нощувки за двама в Слънчев бряг и ако първоначално офертата изглежда твърде обикновена, нещата стават доста по-атрактивни, когато се разбере, че в нея е включено и каране на джет и целодневно ползване на чадър с два шезлонга. Ол инклузив от 1 септември в този курорт може да се намери за 45 лева на ден, като предложението освен ядене на корем включва още ползване на басейн, шезлонги, фитнес и тенис на маса и паркинг.

На юг свободни места има в Китен, Равда, Несебър и останалите малки селища по брега, където цените са съвсем народни. Леглото в частна квартира вече може да се заеме и срещу 7-8 лева. Апартаментите с климатик и интернет пък вървят по 30-35 лева за нощувка. В Поморие цените все още са по-високи и нощувката в частен апартамент върви по 60-70 лева. Градчето обаче предлага не само море, но и уникалната лечебна кал, която е известна и далеч зад граница.

Морската столица по традиция държи високи цени за почивка. Въпреки това в края на август и началото на септември без проблеми може да се наеме стая в абсолютния център за 26 лева на вечер, като помещението има климатик, хладилник и интернет. Антикризисните оферти са по 9 лева на легло във вилната зона на града и може да се наемат цели вили и етажи от къщи. През отминаващото лято има ренесанс в търсенето на квартири, похвалиха се хазяи, които предлагат домовете си срещу доста ниски цени и така конкурират семейните хотели и къщи за гости.

В най-северния край на българското крайбрежие може да се намерят изгодни оферти, които също не са за изпускане. На няколко километра от Шабла се намира един от най-широките и интересни плажове у нас заради плиткото море и разположението между два природни резервата ­ Шабленска Тузла и Шабленско езеро. Не случайно този плаж граничи с резиденцията, на която от години се припичат много от българските политици. За по-обикновените хора обаче интерес представлява офертата за две нощувки със закуски за двама само за 60 лева. Цената е наполовина от предлаганата седмица по-рано. За феновете на планинската тишина са предложенията от селища встрани от големите курорти. С 50% намаление се предлага почивка край Елена. Там семейство ще плати само 69 лева за две нощувки със закуски и една вечеря. Децата до 5 години се настаняват безплатно.

За любителите на екзотичните дестинации сафари в Танзания през септември ще излезе 2360 евро, но преживяването си струвало според хората, които са прекарали седмица в Африка по това време. Списъкът с нещата, които трябва да се вземат, за да не поднесе джунглата повече изненади от очакваните, е по-дълъг от екстрите, които включва офертата. Сред тях освен подходящите дрехи, очила и шапки се нареждат лекарствата за главоболие, стомашни проблеми и алергия. Несвикналите с тамошната валута българи трябва да имат под ръка и малък калкулатор за пресмятане на цените, както и сертификат за ваксина срещу жълта треска.

Както винаги, съседите са готови с атрактивни предложения, за да ни привлекат при тях. И за Гърция, и за Турция по това време има изключително изгодни оферти, които успешно конкурират предложенията от нашите курорти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2372 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Aнди

2013.08.24 | 20:46

3
Хаха то на майкати ще и писне скоро :D
9000

2013.08.24 | 20:46

2
Аз пък си спя от 37 години напълно безплатно целогодишно във Варна безплатно! :))))
Ак

2013.08.24 | 14:23

1
Умник!

Добави коментар

Водещи новини