Транспортният министър: Към момента не предвиждаме съкращения в БДЖ

  • 30 юли 2013 08:19

  • 1230
  • 0
Транспортният министър: Към момента не предвиждаме съкращения в БДЖ
©

Трябва да вземем много сериозни мерки за подобряване на методиката на таксиметровите превози. Новите психотестове са почти готови и веднага след ваканцията ще бъдат одобрени. С тях ще можем да разберем дали бъдещите таксиметрови шофьори имат проблем с алкохола и други пороци. Аз лично предлагам, ако шофьор бъде хванат с алкохол, той никога повече да не управлява такси.

Това каза пред камерите на TV7 транспортният министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на. Много е важно да се въведе и патентния данък за такситата. Така ще успеем да се справим и с нелегалните таксита, убеден беше той. В момента тече много сериозен одит на ДАИ. В тази структура има много сериозни хора, които си вършат прекрасно работата. За съжаление има и много нарушители и целта ни е да ги отстраним. Нарушенията са много, но най-голямо е с издаването на психотестовете. Не мога да говоря за масово купуване на книжки, заключи Папазов. Проверихме много добре таксиметровият шофьор, който предизвика катастрофата на "Цариградско шосе". Единствената му издънка е, че през 1998 година е хващан да кара пиян. Всичко друго му е наред и аз не мога да разбера, защо се получава така. Той е агресивен шофьор и искрено се надявам, че с новите психотестове тези неща ще бъдат вписвани в досиетата на шофьорите, изрази надежда министърът.

Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на не подмина и темата с проблемите в държавните железници. БДЖ е в много тежко състояние. Не съм очаквал да се сблъскам с толкова много проблеми. Реформите до сега не са довели до нищо, каза той. БДЖ е практически фалирало предприятие. Нашата основна цел е да го спасим, пък после ще мислим за оздравяване. Дълговете на компанията са 700 млн. лева, обяви Папазов. БДЖ се нуждае от спешни мерки. Има вариант да прехвърлим собственост на БДЖ към НКЖИ, за да уравновесим част дълга. Това го правим с идеята да не ни обвинят, че крадем. Към момента не предвиждаме съкращения в БДЖ, обеща Папазов. Поскъпването на билетите е една трудна тема. В момента правим анализ на ситуацията. Искрено се надявам, че до края на годината ще тръгне единната система за купуване на билети. Приватизацията на БДЖ се отлага към момента, защото първо трябва да спасим и оздравим предприятието. Едва след това ще мислим за приватизация, разясни транспортният министър.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1230 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини