Главното мюфтийство с претенции за още един обект в Кюстендил

  • 18 юни 2013 14:30

  • 1107
  • 4
Главното мюфтийство с претенции за още един обект в Кюстендил
©

Главното мюфтийство е предявило претенции за още един обект в Кюстендил - джамията "Ахмед бей". Това съобщи пред медии кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той уточни, че делото е насрочено в Окръжния съд за 11 юли, предаде БТА.

Ще трябва да отстояваме правата си на българи и то в България, на своето културно наследство, коментира Паунов. Джамията "Ахмед бей" се намира в центъра на града, непосредствено до Римските терми, изградени през II - III в. Тя не е действащ храм, има статут на културен паметник и е превърната в музей.

Паунов предупреди, че напоследък се засилват провокациите и от страна на сектите, и апелира за засилено внимание.

Явно в размирни времена всеки се опитва да завладее нови територии, каза Паунов. Той посочи, че жителите на общината трябва да бъдат бдителни и допълни, че са предупредени ръководствата на училищата и детските градини.

Постоянно има искания за провокативни фестивали и въвличане на Общината в провокативна дейност, но ние няма да го допуснем, каза още Паунов.

Последвайте канала на

1107 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.06.19 | 07:31

4
АХМЕТ БЕЙ ДА МИ СЕДНЕ НА ХУЯ !!!!! НИКАКВИ ДЖАМИИ!!!! ХОДЕТЕ СИ ПРАВЕТЕ ДЖАМИИ В ТУРЦИЯ!!!

2013.06.19 | 07:31

3
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧНА, БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО, БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ!!

2013.06.19 | 07:31

2
Давайте Кюстендил, с вас сме! Никакви джамии повече в майка България!

2013.06.19 | 07:30

1
Това е обръщението на министър-председателят на Австралия по повод "мрънкане" на мюсюлманската общност там : «Мнозинството от австралийците вярват в християнския Бог. Това не е религиозна дискриминация, нито пък е законово влияние, още по-малко политически натиск. Това е факт. Мъжете и жените, създали тази нация, са го направили на основата на християнската вяра. Това е начинът на живот в нашата страна, той бива посяван у децата още в училищата. Ако нашият Бог оскърбява някого, нека този някой да иде на друго място. Тук е нашата земя, нашата страна. Ако споделяте нашите ценности – добре дошли. Ако сте дошли обаче, за да се възмущавате, ако не ви харесва нашето знаме, ако не ви се нрави нашата християнска вяра, винаги можете да се възползвате от основното демократично право – да си тръгнете когато и където ви е удобно. Тук не ви харесва? Довиждане. Не сме ви викали!» Не е ли време и ние да им кажем същото?! С какво толкова сме задължени на Турция, за да правим подобни компромиси?!

Добави коментар

Водещи новини