Директна авиолиния София-Баку от средата на годината

  • 08 май 2024 13:28

  • 257
  • 2
Директна авиолиния София-Баку от средата на годината
© Pixabay

От средата на тази година ще бъде открита директна авиолиния между София и Баку.

Такова споразумение беше подписано по време на визитата на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в Азербайджан, предава БНР. Той беше посрещнат от колегата си Илхам Алиев, като двамата подписаха и декларация за укрепване на стратегическото партньорство.

Подписаната декларация за укрепване на стратегическото партньорство между Азербайджан и България е израз на съществен потенциал и политическа воля между двете страни да се задълбочи сътрудничеството и в други сектори, освен енергетиката, заяви Радев:

"С президента Алиев споделяме убеждението, че имаме общ интерес да оползотворим геостратегическото положение на нашите две страни не само в енергийна, но и в транспортна и дигитална свързаност", коментира Радев. 

Държавният глава припомни стратегическото значение на газовата връзка България - Гърция, по която страната ни получава азерския газ, който задоволява половината от потреблението у нас, но и дава сигурност за доставките в региона на Балканите: "Най-сетне се свърза Южния газов коридор с Централна и Източна Европа".

При четвъртата си лична среща само за последните две години, на която е домакин, президентът на Азербайджан Илхам Алиев отбеляза, че страните ни са стратегически партньори още от 2015 година. 

Радев подписва декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан

"Нашите мнения и позиции са еднакви. Нашият дух е да задълбочим допълнително това сътрудничество, да дадем още смисъл и съдържание и да бъдем и занапред стратегически партньори", добави Алиев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
257 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:08

2
❤️ Г­­о­­р­­­е­щ­­­и­­­ ­м­­о­­­м­­и­­ч­­­е­т­а­­­ ­в­­­и­ ­­о­ч­а­к­в­а­т ­­-­ X­­1­8­.­F­­­U­N

2024.05.08 | 14:25

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини