Разделят ДКЕВР на две комисии?

  • 28 май 2013 14:49

  • 2189
  • 7
Разделят ДКЕВР на две комисии?
©

Служебното правителство представи и своя законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

Една от основните промени е ДКЕВР да се раздели на две подкомисии - за енергетика и за водоснабдяване. Предложението е в тях да има по трима комисари, които да се избират от Народното събрание.

Номинации за комисари освен депутатите да могат да правят и различни неправителствени организации, които имат отношение към производството и потреблението на ток и вода.

Също така, от служебното правителство предлагат всички заседания на ДКЕВР, които не касаят класифицирана информация, да бъдат открити, а общественият съвет към комисията да бъде постоянно действащ орган.

Последвайте канала на

2189 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ПЕС/ФЕС

2013.05.29 | 06:54

2
Пвравилно! Така се бори беработицата!! Двойно по-голям ...
Зевзек

2013.05.29 | 08:55

7
Крайно време е да намерят по-яка заплата на някои свои хора.РЕЗУЛТАТА ОТ РАБОТАТА И НА ДВЕТЕ КОМИСИИ ЩЕ Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА.Най-хубаво ще е и двете да се разделят на още две - по една за цената,и по една за консумацията.След това ще ги разделим на още две - по една за битовия и по една за промишления сектор.ПЪЛЕН СЪМ С ИДЕИ.Тъкмо няма да има толкова безработни и апарата ще се увеличи и хоп.Ново министерство!
Някой си

2013.05.29 | 06:53

1
До сега ни въртяха на един чеп сега чеповете ще са два за наш кеф го правят едва ли е за техен а вярвате ли ми ?
Центурион

2013.05.29 | 08:54

6
И на 90 комисии да го разделите докато назначавате в тях само костюмирани идиоти с гей наклонности нищо няма да се промени в регулаторите на запад инженерите са 75% от общият брой чиновници в регулиращите монополите и компаниите произвеждащи машини или осигуряващи услуги примерно телекомуникационни при нас масово назначават хора които един гвоздей не са забили в собственият си дом през безсмисленият си живот на канцеларска флегма !
ika

2013.05.29 | 06:55

5
Ситуацията в страната е извънредна поради оставеното наследство от ББ и отказа на служебното правителство да каже истината за реалната ситуация в страната го прави съучастник в нерешаването на наболелите проблеми на хората. Целта на кабинета Орешарски е стабилизиране на икономическия и обществен живот с хоризонт от 4 г.
ц4

2013.05.29 | 06:55

4
Съвсем правилно решение ама ако си комунист ( БСП ) или популист мафиот ( ГЕРБ) ! А нормалното решение нещо като не работи да се закрие или да се уволнят всички там да се назначат читави и образовани хора не обслужващи посолствата в София или корпорации и партии и да се променят законите ако е необходимо за да се върши работа и да се упражнява наистина контрол не да си разтягаме локуми както последните 23 години !
Пак ефектът ще е нулев

2013.05.29 | 06:55

3
Единственият ефект ще е да има двойно повече администрация, а оттам и разходи... Някой трябва да се прикачи на държавната баница, все пак! Това е България!Всеки цоца от общото! Нищо няма да направят! Само протести ще оправят България... Сериозни протести!

Добави коментар

Водещи новини