ДКЕВР прогнозира минимален скок на цената на тока

  • 28 май 2013 11:22

  • 1197
  • 5
ДКЕВР прогнозира минимален скок на цената на тока
© Булфото

Възможно е да има минимално увеличение на цените на електроенергията, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Евгения Харитонова. Тя обаче не даде конкретно предложение, като коментира иронично, че само футболният съюз още не е предложил идеи за цените.

Очаква се новите цени обаче да не влязат в сила от 1 юли, както е по регулаторен график, каза още Харитонова. Новите цени на електроенергия най-вероятно ще влязат в сила на по-късен етап. Причината е заради промени в методиките, които забавят процеса.

Малко преди това изявление на шефката на ДКЕВР номинираният за премиер Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 коментира, че не бива да се допуска увеличаване цената на тока.

Друга новост е, че добавките, които в момента съществуват ще бъдат вкарани в енергийния микс. Става въпрос за надценката за зелена енергия, невъзстановяеми разходи и за високоефективно комбинирано производство.

Харитонова заяви, че през следващия регулаторен период за изкупуване на зелена енергия са предвидени 1.2 млрд. лв. Това означава, че около 40% от сметките, които потребителите ще плащат ще отидат за това перо в енергетиката.

Според член от комисията, който не пожела да бъде цитиран, обаче е малко вероятно да има скок на цените на електроенергията.

Последвайте канала на

1197 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
бандит

2013.05.29 | 07:02

5
излизаме веднага отново на улиците и площадите.
Великия

2013.05.29 | 07:02

4
Абе тия си знаят само техното , ние говориме за намаляване и то наполовина - те ми говорят за увеличаване , абе на вас мил ли ви е живота ? .. Tоя път народа нема да има милост ! Оправяйте се , ... че това ви е последния шанс !!!! После следва Революция....гарнирана с бесилки....
ilko

2013.05.29 | 07:02

3
А минимален! никакъв не трябва да има! ГЕРБ ни го продаваха три пъти по-скъп! Предложеното правителство е с изключително експертен състав, предопределен от програмните му приоритети, които личат и от двамата вицепремиери – еврофондове и правосъдие – теми, по които България интензивно комуникира с ЕС.

2013.05.29 | 07:02

2
няма такива неща, новото правителство каза, че цените ще паднат а пенсията ще стане 1000 лв, какви са тия брътвежи сега??
леле леле

2013.05.29 | 06:09

1
Май май искат да стане нещо в БГ.Натам вървят нещата.Тоя път ще има рязане на глави.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини