Гриша Ганчев: Изгоних двама, които искаха да "оправят" нещата

  • 27 април 2013 18:11

  • 13589
  • 22
Гриша Ганчев: Изгоних двама, които искаха да "оправят" нещата
©

Истината е, че държавата е фалирала. Или ще се превърнем в консуматори или следващото управление трябва да има точна и ясна политика. Бомбата, която е заложена в пенсионната ни система е такава, че след време държавата ще взима кредити, за да плаща пенсиите. Това заяви бизнесменът Гриша Ганчев в предаването "Дикoff" по Нова телевизия.

Новото правителство, без значение кое е, трябва да търси широка обществена подкрепа. Трябва да се знае какво се прави по стъпки. Трябва да се стимулира производство, а не търговията, смята бизнесменът. Има много различни чужди модели, които могат да се приемат и да се приложат, защото не сме измислили ние топлата вода. Ние сме уникални разрушители. От толкова много предприятия в България - разбихме всичко, вместо да използваме сградния фонд и машините, ние ги разпродадохме. Малко по малко ни превръщат само в консуматори и навлязоха чуждите вериги, категоричен е още той.

Не е важно кой е бил арестува и за какво, въпросът е да изсветлее този бизнес, категоричен е Ганчев за ареста на сина му и обвиненията, че е източвал ДДС чрез предприятията си за захар.  На въпрос дали е разбрал как са го изработили, той заяви, че не го интересува, защото е гърмян заек.

По думите му неговите захарни предприятия са внесли в бюджета 225 млн. лева от 1 януари 2007 година до края на 2012 година.

На въпрос дали е имал предложение синът му да работи в Англия за 6000 паунда, Гриша Ганчев, заяви, че камъка си тежи на мястото и той трябва да стои тука и да се бори.

По думите му се налага пълна реформа на пазара у нас. 50 или 60 фирми трябва да могат да продават ток, как хората няма да протестират при такива цени и висока безработица. Изчезнали са 650 000 000 евро от сектора. Вместо с тези пари да се стабилизира НЕК - са откраднати. Ние сме едно крадливо племе, заяви още бизнесменът.

Попитан дали е давал пари на ГЕРБ, той заяви, че няма да им дава пари и не е давал. Знам, че сина ми не е направил нищо, както и другите заловени момчета, ако трябваше щеше да стои там до изборите. Флоров ме извика и му каза, че 500 000 лева е гаранцията ми, платих си и той ме пусна. Това е, обясни Ганчев по повод задържането си от властите за схема с източване на ДДС. По думите му при него са дошли две млади момчета, които са му подметнали, че могат да оправят нещата, но той ги е изгонил с думите: "Махайте се! Още сте малки за мен. Нека шефът ви да ми се обади, но така и никой не ме потърси, защото знаят, че при мен не минават тия", каза още той.

Винаги съм казвал, че хората трябва да имат чувство за достатъчност, защото тая лакомия за пари докара държавата до това положение, смята още той.

На въпрос дали е истина, че Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна е поръчал убийството му, Гриша Ганчев заяви, че това е така. Едно момче дойде при мен и ми каза, че Петров му е платил да ме убие. Но, че няма да е свърши тази работа. След време се чух с Алексей и той каза, че това момче не било добре. Описал съм го този случай пред органите на реда, разказа още Гриша Ганчев.

Последвайте канала на

13589 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
Antikomunist

2013.05.14 | 11:52

22
г-н Ганчев,говорите горчиви истини.Явно сте обиден на някого,но сте прав за призива точна и ясна политика.В подкрепа за разграбването на сградния фонд имам спомена на баща ми за хубав завод,оценен за милиарди.С боновете на хората Пф''Мелинвест''-Сливен/старо име/,успя както и др.фондове по разбойнически узаконен начин да вземе заводи,хотели,а заварените стругове,шлайфове,фрези и др.да не говорим.Мелници, ''Болярка''-В.Търново,а сегашният шеф си купил скоро жилище в Дубай с басейн.Да е жив и здрав и другите като него.Нека се знае,че не завиждаме и приятен Великден.

2013.05.14 | 11:52

21
а трактора е човек на бсп, на гоце и румен пияницата
hohoна

2013.05.14 | 11:52

20
последния човек на кокото ще повярвам е ганчев

2013.05.14 | 11:52

19
Пореден мощен фистинг за герберастите и техните лакеи.
вили

2013.05.14 | 11:51

18
ограбаха България "БЪЛГАРИТЕ",не им стига и имат наглостта да се показват по предизборни кампании,да обещават много ,докао вземат пак всичко в ръцете си!!!!Заводите и оборудването им милиарди левове,ще ги върнат ли?Какво ще грабите???Вие имате алтернатива за това!!!!Жалко ,че има хора да ви вярват..Гледах Данаилов в предизборната кампания на БКП,как може да прегръща дечица и да прави снимки с тях,а утре ще забие зъби вяв вратлетата им да смучат останала капка кръв!!!

2013.05.14 | 11:51

17
Г-н Ганчев каза много истини и най вероятно всичко което каза е вярно! Аз искам да го попитам обаче как направи първият си милион лева печалба? Не беше ли по време на югоембаргото и десетките влакови композиция контрабанда на петрол за Сърбия? Но както се казва никога не ме питайте за първият ми милион! :) Жив и здрав да е!
хасан

2013.05.14 | 11:51

16
А само това ли да каже??? А соковете с баба Нора??? Да кажа аз ли??? /Баба Нора Ананиева/!!! Ей...й колко бой трябва да изям!!! Не ще си призная без бой!!!

2013.05.14 | 11:49

4
А за заменките никой не го пита Гришата...надут пуяк,но .... има Видов ден и той ще иде там където му е мястото...Амин !
vankata

2013.05.14 | 11:51

15
Гриша, лапни пиш-а!

2013.05.14 | 11:51

14
Гриша я си признай за ембаргото,което имаше Сърбия.Колко цистерни с дизел минаха при "ОТВОРЕНА" граница само за твои цистерни с дизел .И сега ще ми се правиш на обиден.НОМЕРА.С каквито хора си се хванал в бизнеса,сърбай си попарата.Нито една дума не ти вярвам.Ти си една от причините за корупцията в България.
Срам ме е!!!

2013.05.14 | 11:50

13
Днес се стигна не дъното, ами дъното под дъното! Днес ме е срам да се нарека българин, това звучи гнусно само като се замисля за хората които са умирали за нашата свобода, която се вижда как я ползваме. Най - вероятно точно преди да ни поробят държавата България е била разпокъсана точно по същия начин, на територии за влияние за пари. Вижда се че ТЪПИЯ БЪЛГАРИН не е еволюирал за 600г. от преди освобождението и историята е показала, че всяка нация минала възхода си е обречена на изчезване. Явно и нашият ред като държава наречена България е дошъл, в крайна сметка ще дойде друг на наше място. Колкото и да е жалко!!!

2013.05.14 | 11:49

9
Не съм съгласен, че идва края за България, българите са по тези земи от хилядолетия и винаги са оцелявали, велики империи като римската, византийската, османската и какви ли още не са опитвали да ни унищожат, но все още сме тук, а тях ги няма вече. В момента сме на дъното, но това няма да продължава вечно, това което ни трябва е истинско правителство от патриоти и националисти, а не национални предатели, мутри и чужди подлоги. Трябва да ни управляват истински българи, които поставят България над всичко и милеят за родината си. Всичко опира до пълководеца, ако искаме наистина промяна, трябва да спрем да гласуваме за едни и същи боклуци........ Да, кажем НЕ на леви и десни и ДА на националистите!!!
пепи

2013.05.14 | 11:50

12
Гриша, изяж дриша!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини