Синът на Гриша Ганчев остава окончателно в ареста

  • 23 май 2012 13:32

  • 2845
  • 2
Синът на Гриша Ганчев остава окончателно в ареста
©

Синът на Гриша Ганчев - Данаил и другите четирима души, задържани в рамките на операция "Захар", остават постоянно в ареста. Това реши Специализираният апелативен съд, съобщи БТВ.

Данаил Ганчев, Милко Талев, който е посочен за шеф на организираната престъпна група, Ивайло Талев, Тодор Симеонов, Милко Димитров и Камелия Мирчева са обвинени в укриване на данъци в големи размери. Апелативните специализирани съдии потвърдиха домашния арест на Камелия Мирчева, която е член на надзорния съвет на "Литекс комерс".

Синът на Гриша Ганчев и другите 5-има задържани за захарната афера бяха обвинени в укриване на 200 000 лева ДДС. Тартор на организираната престъпна група според тях е бизнесменът Милко Талев, който е по-известен с многото си връзки с манекенки и известни дами.

Данаил, Камелия и Милко са изпълнителни директори на "Литекс комерс", а Тодор Симеонов - управител на едно от включените в престъпната схема търговски дружества - "Симек". Групата действала от началото на февруари 2012 г., а схемата замислил Милко Талев, твърди прокуратурата. За февруари-март 2012 г. е било избягнато плащане на данъци за над 200 000 лв., а неосчетоводената сума била 1 200 000 лв.

В схемата според прокуратурата участват няколко фирми, като три са основните - "Симек" ЕООД, "Симек Трейд" ЕООД и "Офлайн филм" ЕООД. Точно те били контролирани от Милко Талев. "Литекс комерс" контролира 4 захарни фабрики, но основната далавера се извършвала в заводите в Бургас и Девня. Талев организирал доставките и продавал захарта на реални купувачи. Той осигурявал камионите, но не фактурирал доставките. Парите от продажбите били превеждани на "Симек" в MKB Юнион банк. Там Талев имал свой човек, който му съобщавал за преводите. Обвиняемият докладвал на шефовете на "Литекс комерс" и след това изтеглял парите от банката. За транспорта се издавали фактури, но документите се унищожавали. На 10-20 доставки се фактурирала 1, останалите се покривали

Последвайте канала на

Novini.bg
2845 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
xxl

2012.05.29 | 13:10

2
във Бобов Дол всички муцуни.И онэи малкия Гришата.

2012.05.29 | 12:45

1
Става дума за избягване плащането на данъци в ОСОБНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ бе кретени... за справка НК чл 93 т.14

Добави коментар

Водещи новини