Румен Петков иска проверка на исканите справки за телефонни разговори

  • 16 април 2013 16:59

  • 1008
  • 1
Румен Петков иска проверка на исканите справки за телефонни разговори
©

Прокуратурата да провери колко пъти са искани справки за телефонните разговори по време на сегашното правителство и за 4 г. назад. Това настоя бившият вътрешен министър Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в по повод обявените резултати от проверката на сигнала за незаконно подслушване, подаден от Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, информира "Стандарт Нюз".

„Има една техника по Закона за електронните средства, която позволява на определени служби като ДАНС да изискват без мотивация и име да им се предоставя информация за комуникацията от определен телефон. От тези данни се вижда с кои притежатели на номера е разговарял даден журналист, политик или бизнесмен. Ако подготвен служител разполага с тях, на практика ще знае всичко за него. Странно е защо на никой не прави впечатление, че датите, които бяха обявени за нерагламентирано и безконтролно ползване на техниката на МВР за подслушване, са 15, 16 и 18 март. Те са от времето на служебното правителство, което влеза в действие на 13 март. Това е много страшно. Прокуратурата трябва да продължи нататък", настоя Румен Петков.

„Трябва да се потърси сметка на министър-председателя Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май и да е ясно, че носи отговорност и президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Действията на сегашния кабинет да бъдат разследвани от независимо гражданско бюро за контрол върху ползването на специалните разузнавателни средства, което бе разтурено още в началото на управлението на ГЕРБ", смята още Петков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1008 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пян Гъ

2013.04.17 | 10:23

1
Ало БСП-то, к'во се правите на ощипани моми бе??? Точно вие ли се оплаквате от "подслушване"? Нямате ли политически аргументи? Ами явно не. Кой не е подслушвал? Тодор Живков ли? Петър Младенов ли - оня с репликата "да дойдат танковете"? Андрей Луканов ли - архитектът на престъпността в БГ? Иван Костов ли? Службите на Царя ли? Ами на Тройната коалиция, чийто министри обядваха с "оперативно интересни лица" (РУМП - на снимката) и спретнаха аферата "Галерия"? ПОДСЛУШВА СЕ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И ТОВА НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ НА ИЗБОРИТЕ, КОИТО СЪЩО СА МАНИПУЛИРАНИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. К'во се правите на "О-чудени"? Стига сте ни занимавали - разделете партията на две/три и марш в опозиция, където ви е мястото!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини