Раздават хранителни продукти от кампанията "Искам да помогна"

  • 12 април 2013 10:16

  • 1039
  • 0
Раздават хранителни продукти от кампанията "Искам да помогна"
© Булфото

Започва вторият транш от раздаването на храните от кампанията "Искам да помогна". Това съобщиха от фирмата, стопанисваща северния плаж в Бургас, която е инициатор на инициативата.

Пакетите с месни, млечни и зърнени продукти ще бъдат раздавани в три последователни дни в Социалната трапезария на БЧК на улица "Оборище" 95. Датите са 15, 16 и 17 април. И през трите дни, от 10:00 до 16:00 ч., без прекъсване ще се подпомагат нуждаещи се, които попадат в 4-ри целеви групи, предложени от Агенцията за социално подпомагане и одобрени от дарителя Атанас Атанасов.

В Социалната трапезария на БЧК храни ще бъдат раздавани на семейства с деца с увреждания, семейства с ограничени доходи с деца до 1 година, семейства с настанени деца по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето /настанени при близки и роднини/, семейства с деца с един жив родител.

Инициаторите съобщиха, че от 8 април до края на месеца на етапи се раздават хранителни продукти на звената към Социалния патронаж към община Бургас. В списъка влизат Домашен социален патронаж, защитени жилища, Дом за деца лишени от родителски грижи "Александър Георгиев Коджакафалията" и др.

По време на кампанията "Искам да помогна", фирмата, стопанисваща северния плаж в Бургас, ще раздаде три тона месни продукти и 1 тон млечни продукти - сирене. Зърнените продукти - ориз, боб, леща, общо 1 тон, са дарение от друга бургаска фирма, занимаваща се с рекламна дейност.

Благотворителната инициатива "Искам да помогна" дойде като отговор на призива на служебния премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, който призова бизнес средите да помогнат, с каквото могат на своите сънародници, които са в тежко социално и финансово положение.

Последвайте канала на

1039 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини