Валентин Николов: Нормално е АЕЦ "Козлодуй" да търпи загуби

  • 04 април 2013 19:29

  • 1385
  • 2
Валентин Николов: Нормално е АЕЦ "Козлодуй" да търпи загуби
©

Такса пренос трябва да се намали.

Това каза пред камерите на TV7 Николай Ненков, вицепрезидент на КНСБ  В сектора енергетика започнаха да се губят места. Мините не работят и се получава запушване по веригата. Когато е ниското потреблението и централите не работят, страдат миньорите. Не може задължително да се изкупува енергията от ВЕИ-тата. Преди години, незнайно как, са се сключвали договори за космически цени с ВЕИ-тата. Това дразни хората. Такса пренос трябва да се намали. В целият енергиен сектор има дисбаланс, категоричен беше Ненков.

В дискусията участва и Пенко Пенков, собственик на фотоволтаичен парк. Той беше убеден че фотоволтаиците не носят вина за високите сметки за ток. В нашият сектор работят 15 000 човека и те също ще загубят работата си. От нас се краде и се подарява на ЕРП-тата. Пак го повтарям: краде ни се печалбата и се подарява на ЕРП-тата, категоричен беше Пенков. Всички ни обвиняват, че съществуваме. Всеки се опитва да си измие ръцете с нас. Този сектор беше ръководен некадърно и това е основната причина за това което се случва сега, допълни Пенков.

По телефона се включи и шефът на АЕЦ "Козлодуй" Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,. АЕЦ "Козлодуй" търпи загуби. Това е нормално, когато има ограничаване на мощности. Размерът на загубите ще е между 16-18 млн. лева. Истината за фотоволтаиците е по различна за мен. Свиването на потреблението оказва своето влияние, каза той. Цената се срина на международните енергийни борси и няма как да експортираме електроенергия, обясни той. Трябва да се намери изход от тази ситуация. Сега ще настъпи известно успокоение, когато пети блок излезе за планов ремонт, но то ще е кратко, убеден беше Николов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1385 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.04.15 | 12:34

2
По-добре питайте ДС. И за други неща ги питайте. Не се ни виновни нито ЕС, нито САЩ, нито руснаците. Виновни са единствено нашите продажни правителства!
недоволен

2013.04.05 | 01:15

1
Питайте сега ЕС.американците и руснаците които искат да се строи АЕЦ" Белене",какво трябва да се направи!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Добави коментар

Водещи новини