Икономист: В България остана само политиката

  • 04 април 2013 17:37

  • 818
  • 1
Икономист: В България остана само политиката
©

"Във Великобритания няма ЕРП - та, няма и ДКЕВР. Всеки ден човек може да си смени компанията, която доставя ток, газ и така нат. Всичко зависи от него и сметката му", каза в интервю за предаването "Лице в лице" по БТВ икономистът проф. Димитър Иванов.

Припомняме ви, че проф. Иванов бе сред имената, които бяха спрягани на премиер на служебното правителство.

Икономистът коментира ситуацията в България. По думите му, до мерки се стига винаги, когато чорапът се скъса. Относно енергийната стратегия на страната, проф. Иванов заяви, че по въпроса може да се направи много. Той засегна и темата за големите декемврийски сметки за ток и попита какво стана с тях. Според него, министърът на икономиката в служебното правителство трябва да покани на среща шефовете на трите ЕРП - та.

Проф. Иванов не пропусна и темата с язовирите. Той припомни, че те се включват в критичната национална инфраструктура, от която зависи сигурността на държавата. "В България преглед на критичната национална инфраструктура не е правен от години. По думите му, точно сега по време на изборите може да се случат всякакви неща, наводнения и така нат. 

"Съжалявам, че от десетилетия говоря с много отговорност и с много мъка какво трябва да се направи в България и как да се направи, но нищо не става. Сега отново сме пред избори и нищо ново не се вижда. По думите му, единственият бизнес, който остана в България е политиката", каза още той.

Проф. Иванов заяви, че не е доволен от социалния пакет на служебното правителство. По думите му, той е твърде малък. Според него правителството е можело да направи маневрирания до 100 - 120 милиона.

Според проф. Димитър Иванов, следващото правителство е коалиционни и затова не може и да се коментират евентуални имена за  министър - председател.

Последвайте канала на

Десислава Станева
818 1

Коментари 1

Добави коментар
КАКА

2013.04.05 | 01:24

1
професоре видял си как е в англия - беше съветник на гоце... обясни с думи прости как ви хрумна енергийния шлем

Добави коментар

Водещи новини