Евродепутат от ГЕРБ: Може да продадем площадката в Белене на търг

  • 21 март 2013 12:47

  • 758
  • 4
Евродепутат от ГЕРБ: Може да продадем площадката в Белене на търг
©

На площадката в Белене може да се реализира не само енергиен проект. Това заяви евродепутатът Владимир Уручев в Брюксел. Той уточни, че мястото е много добро и подходящо за привличане на голям чужд инвеститор било чрез продажбата му на търг или по друг начин.

Евродетутатът призна, че в Европа има „отрезвяване" по темата с възобновяемите енергийни източници, защото тя е скъпа не само за българите, но и за всички други европейци.

Засега няма проявен инвеститорски интерес към трансформирането на площадката в Белене, но има научни разработки по темата, заяви Владимир Уручев. Той бе категоричен, че на площадката, предвидена за втора атомна електроцентрала, "не е задължително да бъде енергиен проект". Европейските тенденции в момента, които се развиват, са в посока енергийните мощности да са разположени там, където се консумира енергията, за да няма огромен пренос, загуби при преноса и плащане на допълнителни средства, обясни той. По думите му в това отношение площадката в Белене подлежи на по-комплексна оценка. Може да се помисли за мощни промишлени обекти, смята евродепутатът.

Уручев коментира още, че европейските институции вече са осъзнали, че токът от възобновяеми източници е много скъп за потребителите. На въпрос на Дарик дали това означава, че може да има преразглеждане на целите до 2020 г. за дела на възобновяемата енергия, той изрази мнение, че това „отрезвяване" няма да доведе до промяна на целите до 2020-а. „Напротив, тези цели по отношение на възобновяемата енергия ще бъдат постигнати, тъй като държавите са достатъчно напреднали в тази посока", коментира той.

Целта на България за дял от 16 на сто на възобновяемата енергия в общото количество ток за потребителите е отдавна постигната, независимо че крайният срок е 2020 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
758 4

Коментари 4

Добави коментар

2013.03.21 | 22:12

4
Ако герб е готов с парите да пускаме офертата, за 1 евро, и да се спечели от ББ (останали са му малко пари от анфетамините)или Цв.Цв.

2013.03.21 | 19:22

3
prodajnici!

2013.03.21 | 19:22

2
Точно така сега да продадем всичко ... Народа месеци наред протестира за това, че продадохте държавата на кожудери, които ни експлоатират като роби, и изнасят оскъдно заработените ни с труд пари извън България, към други страни. А вие нищо не разбрахте, нищо не ви влезна в главата. Трепане трябва за вас, само трепане .. Тогава ще разберете, когато тълпата линчува няколко изедника, тогава ще ви светне пред очите.

2013.03.21 | 19:22

1
Бързат,бързат,остана още малко да разпродадат;Топлофикациите,БДЖ,терена на Белене,Ударно,вандалски (заболя ме душата като го гледах по"Алфа)как с къртачи за бетон трошат турбини и супер техника за милиарди на І и ІІ блок,а има и решение на Герб,да се разбият и 3 и4 блок,та който и да дойде,след тях-свършен факт.Уплашиха се,че "лудият" Волен,като нищо ще ги рестартира,ами къде ще отидат тогава волтаците.А сега,и скраб няма да има.И този вандалски акт проспахме,докато се решим,фирмата на "наш човек" ще разпердушини всичко

Добави коментар

Водещи новини