Бивш охранител на Ахмед Доган обяви гладна стачка

  • 19 март 2013 09:16

  • 1015
  • 0
Бивш охранител на Ахмед Доган обяви гладна стачка
© Дарик

Бивш охранител на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от обяви гладна стачка. 63-годишният Хасан Пехливан от разградското село Лъвино иска оставката на ръководството на местното читалище. Той смята, че не е ясно какво става с приходите на институцията от отдадени под аренда земи, а също и че не се работи с младите хора, предаде Дарик.

Пехливан настоява за пълна ревизия на читалището за 10 години назад. В подписката му вече са се включили 80 човека. Мъжът е безработен, обяснява, че от 1990 г. до 1997 г. е бил лична охрана на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, но се разболял и се прибрал в родното си село.

Консумира само чай от 6 часа сутринта в неделя, създал си е пункт до оградата на читалището, там ще спи втора нощ. Разказва, че за трети път в живота си обявява гладна стачка, първият път било в Разград през 1990 г. за 72 часа, поводът бил искането за регистриране на ДПС като партия. После през 1993 г. в Исперих не се хранил ден и половина заради настояването хората, напуснали България по време на „Голямата екскурзия", да си получат обратно жилищата. Заявява, че този път ще гладува до победата.

Секретарят на читалище „Пробуда 1928" Садрие Наим обаче твърди, че по-скоро Пехливан дължи пари на читалището. Той на два пъти ползвал приземни помещения без наем, за младежки клуб и за фитнес зала. Наим разказва още, че е готова да приеме извършването на ревизия, единствените приходи на читалището били от отдаването под аренда на 47 дка ниви. От тази година те били отдадени за по 50 лв. на декар на земеделец от Исперих, който вече превел 1000 лв. от арендата, парите се ползвали за читалищни нужди. Тя самата била на минимална заплата, в извънработно време отглеждала тютюн.

По думите на библиотекарката в селото с жители 1072 човека нямало много млади хора, които да проявяват интерес към дейността на читалището. До миналата година през седмицата в библиотеката и компютърния клуб идвали учениците от местното училище. След като го закрили обаче децата пътували до Исперих и се връщали чак вечер, затова от февруари тя започнала да работи и в събота, за да има посетители читалището.

Празнуваме Осми март, Бабинден, разказа още тя. Местните обаче негодували, че тържествата били около обяд, когато хората са на работа. В работно време е насрочено и отчетно-изборното събрание на членовете на читалището, то ще е в 11.30 ч. на 26 март.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1015 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини