Новата власт смени "гласовете"

  • 15 март 2013 06:15

  • 1340
  • 0
Новата власт смени "гласовете"
©

Рокадите при „гласовете” на ведомствата започнаха още първия ден след като служебният кабинет пое щафетата, съобщава "Монитор". 

Пресаташе на служебния кабинет вече е Ивет Добромирова, която беше водеща в БНТ и редактор в „Панорама”. Не е ясно дали тя ще бъде назначена към администрацията на кабинета, или ще извършва услугата по договор с нейната ПР агенция. Засега в Министерския съвет обаче остава и „гласът” на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г – Николай Боев. Все още не е ясно дали той ще остане на работа в пресцентъра или ще работи в предизборния щаб на ГЕРБ. Началникът на кабинета на бившия премиер Румяна Бъчварова е напуснала поста с предаването на властта на рождения си ден 13 март.

Рокади има и във външно министерство, което се ръководи от служебния премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. Говорител на МВнР вече е Димитър Япраков, който ще продължи да бъде и шеф на дирекция „Информация и ситуационен център” във ведомството. Д-р Николай Милков пък е новият началник-кабинет на външните работи. Той е доктор на историческите науки.

Социалният министър Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 побърза да си доведе нов медиен съветник – Екатерина Попова. Тя има над 20-годишен журналистически опит в социалната сфера. Пиарката на бившия министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко Дафинка Върбанова също остава на работа във ведомството, но може да смени длъжността си.

Бетина Жотева сменя финансовото министерство с Министерството на икономиката и енергетиката. Тя отново ще е шеф на „Връзки с обществеността и протокол”, но този път ще работи за Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Пиарът на предишния икономически министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: Ася Таскова си била тръгнала заедно с него в знак на лоялност.

В регионалното министерство няма нов медиен съветник. На мястото на напусналата Таня Митова. Без ПР засега е министърът на еврофондовете Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за, след като пресаташето на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник си тръгна с него.

Все още не е ясно кой е персоналният пиар на новия образователен министър проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден. Пресаташето, което работеше за акад. Стефан Воденичаров, е в майчинство.

Смени в „гласовете” на властта няма в транспортното, здравното, земеделското и културното министерство.

Актьорът Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май, който наследи Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, е предложил изкуствоведа проф. Мила Сантова за свой заместник. Тя е член на Международната организация за народно изкуство и традиции към ЮНЕСКО и на Българската национална комисия за международната организация, както и на Международния съвет за музеите. Засега другият зам.- министър арх. Георги Стоев остава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1340 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини