Държавата отказа работа на съпругата на мъжа-факла от Раднево

  • 11 март 2013 06:24

  • 2074
  • 7
Държавата отказа работа на съпругата на мъжа-факла от Раднево
©

"Писна ми! Нямам пари да издържам семейството си, не мога да занеса и 2 лева на децата си!” Само това успял да каже на дежурния лекар в Пловдивската клиника по изгаряния 53-годишният Венцислав Василев от Раднево, докато все още бил в съзнание, когато го докарали там в критично състояние, пише 24 часа.

Лекарите загубиха в 4 часа и 5 минути вчера сутринта 12-дневната битка за живота на самозапалилия се мъж заради големите поражения, нанесени му от огъня. Издържал толкова дълго със 75% изгаряния по тялото само заради здравото си сърце, не бил засегнат и мозъкът му.

Венци пламна на 26 февруари към 16 ч пред парадния вход на общината в миньорския град, където отишъл с предварително напоени с бензин дрехи. Тогава дежурната портиерка, пред очита на която се разигра цялата драма, допусна, че човекът лъхал на алкохол, но по думите на синовете му докторите казали, че баща им бил трезвен, когато посегнал на живота си.

Безработният Венцислав бе баща на 5 пълнолетни деца - три момчета и две момичета, има и 4 внучета, 2 от които живееха при него. Запали се с бензин за 3 лева, взети назаем от телевизионен техник. Насроченото за днес в 13 ч погребение в Раднево вероятно ще струва 140 лева - толкова е най-евтината траурна церемония, казаха от общината. Поклонението е в дома му.

Общината намало как и с какво повече да помогне, след като по предложение на кмета Юлиан Илчев общинският съвет в миньорския град гласува 4000 лева за почерненото семейство, които бяха преведени на вдовицата на Венцислав Стефка.

“Нали вече ви дадохме пари, с тях се оправяйте”, казали вчера общински служители на най-големия син на покойния - 25-годишния Тихомир, когато ги известил за смъртта на баща си. Вчера към 14 ч той чакаше в Пловдив да пристигне катафалка от Раднево, с която да превозят тялото, освободено от моргата в затворен ковчег.

“Не очаквахме да си иде толкова бързо”, едва успя да пророни пред “24 часа” съкрушеният младеж.

Той потвърди, че освен 4-те хиляди от общината по сметката на майка му Стефка са преведени досега като помощи общо 2251 лева. Жена от София, телевизионен работник, платила здравните вноски на безработния мъж още щом излезли първите съобщения за трагедията с него.

С част от помощта на общината семейството вече направи частичен ремонт на общинското жилище, което обитава, тъй като то бе в окаяно състояние, без тапети и потънало в мухъл. Плати и последната си сметка за ток в размер на 235 лева. Самодейци от Раднево организираха и благотворителен концерт за мъжа, на който били събрани точно 123,80 лева.

До момента никой не е откликнал на призива на градоначалника двете най-големи държавни фирми на територията на общината - мини “Марица-изток” и ТЕЦ “Марица-изток 2” да намерят работа на съпругата на покойния Стефка. Тя е лишена и от социални помощи заради малка сума, получена от продажбата на наследствена земя в родния Силистренски край.

Последвайте канала на

Novini.bg
2074 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
НЕЛИ

2013.06.16 | 18:39

7
Това , че е тъп и пиян и безотговорен , по никакъв начин не го прави герой заради постъпката си да се самозапали. Айде да бъдем реалисти, и преди да даваме мнението си да погледнем на снимката за какъв човек става дума. Та той дори на снимката е пиян. НАПРАВИЛ ДЕСЕТ ДЕЦА НАПИЛ СЕ И РЕШИЛ В ПИЯНСТВОТО СИ ДА СЕ ПРАВИ НА ГЕРОЙ ИЛИ НА ЖЕРТВА. Това не прави всички останали нас ОБЩЕСТВОТО длъжници на тях.
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.03.11 | 17:50

6
ЕТО ДО ТУК НИ ДОКАРАХА ГЕРБ....МАСОВИ САМОУБИЙСТВА ОТ БЕЗИСХОДИЦА..СЛЕД 2 МЕСЕЦА ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ БЪЛГАРОФОБИ ЗА ДА МОЖЕМ ВСИЧКИ ДА СЕ САМОУБИЕМ РИТУАЛНО В ИМЕТО НА БОГА СЛЪНЦЕ

2013.03.11 | 17:46

4
ВИЕ ОТ ''А - Т А К А'' СИ ИМАТЕ ПОГОВОРКА ''ЛУД УМОРА НЯМА''

2013.03.11 | 17:50

5
Омъжила се за неправилния мъж. Когато правил пет деца ходил ли е в общината?
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.03.11 | 17:46

3
СЕКТАНТИТЕ ОТ ГРОБ НЯМАТ ПОЧИВКА...ОНЗИ ОТ ГОРЕ ИМ ГОВОРИ
??????

2013.03.11 | 17:46

2
Ти си ограничен човек,по-добре да не се изказваш неподготвен,защото проблемите ни не са от 4 г.

2013.03.11 | 08:28

1
Ти, Волен, Сергей, архонта, Мая можете да обещаете и кажете всякакви простотии. Вие сте много големи боклуци!

Добави коментар

Водещи новини