Електронната система за полиците "Гражданска отговорност" се срина

  • 02 юли 2024 14:26

  • 2418
  • 1
Електронната система за  полиците "Гражданска отговорност" се срина
© Pixabay

Проблем в електронната система на Гаранционния фонд блокира работата на застрахователните компании в страната, установи репортер на БТА.

Проблемът е блокирал издаването на полиците по задължителната за водачите "Гражданска отговорност", а по думите на застрахователи, от дни нямат връзка с платформата.

"Системата не работи от събота. Бяхме информирани, че е планирана профилактика с цел подобряване на услугите, предлагани Гаранционния фонд за времето от 8:00 ч. на 29 юни до 8:00 ч. на 30 юни. Вчера системата обаче също не проработи. Днес, 2 юли, отново нямаме връзка с платформата, т.е. от понеделник нямаме информация какво се случва, а само и единствено проблеми - не можем да издаваме полици, не можем да пускаме сметки, не можем да правим анекси. Всичко, което е свързано с Гаранционния фонд или иначе казано с "Гражданската отговорност", е блокирано, каза за БТА Петко Атанасов, експерт по "Автомобилно застраховане".

Българите застраховат повече колите, отколкото жилищата си

Според застрахователи няколко пъти досега през годините системата се е сривала. Проблемът е водил до голямо напрежение сред собствениците на автомобили, възпрепятствани да ги управляват, заради невъзможността да им бъдат издавани полици "Гражданска отговорност".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2418 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.02 | 18:37

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини