Водещите новини! Ще има ли разцепление във „Величие“ по-малко от месец след изборите? Орбан пристигна в Киев за разговори със Зеленски (и още…)

  • 02 юли 2024 13:30

  • 1070
  • 3
Водещите новини! Ще има ли разцепление във „Величие“ по-малко от месец след изборите? Орбан пристигна в Киев за разговори със Зеленски (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 2 юли   

 

34-годишен мъж от София се удави на плажа в Созопол, докато спасявал жена, влязла да се къпе в морето при червен флаг.

„Инцидентът е станал около половин час след работното време на спасителите на плажа. Двойка англоговорящи влиза на своя отговорност да се къпе. Течението обаче ги повлича към скалите.

Загиналият мъж е опитал да ги спаси, но може би е надценил и своите собствени способности. Очевидци са реагирали своевременно, като са сигнализирали персонала на плажа. За минути е сформиран екип от двама професионални спасители, които са извадили двамата бедстващи”, заяви управителят на водно-спасителната служба на плажа Иван Георгиев.

34-годишен софиянец пожертва живота си, за да спаси жена в морето край Созопол

***


По информация на полицията, 23-годишният моторист се е движил по околовръстния път в посока към изхода за Варна, когато автобус на градския транспорт, който се е движил в срещуположна посока, предприема маневра за ляв завой. 

23-годишен моторист се удари челно в автобус и загина

***


„Полк. Николай Марков ме заплашваше с физическо унищожение, каза ми, че няма да си намеря място в нито една точка на света. Това разкри Ивелин Михайлов от "Величие" в ефира на Нова телевизия. Той припомни, че първия ден на подкрепят програмно правителство", съобщи Михайлов.

"Имам запис, в който се казва, че ще подкрепят програмно правителство", добави той. Михайлов направил запис, защото имало заплахи да прехвърли ръководството на партията. Заплахите идвали от Николай Марков.

Ивелин Михайлов (Величие): Полк. Марков ми каза, че ще ме смаже и унищожи

***


Ивелин Михайлов разказа за това как е бил дръпнат от полк. Николай Марков, за да му каже, че ако има подкрепа от "Величие" за даден кабинет, може партията да получи министерски пост. След това той разкри какво се е случило и какви "изцепки" е правил при срещи с Марков.

Ивелин Михайлов разказа как на 19 юни получил обаждане от човек, който му казва, че „Величие“ трябва да подкрепят правителство с ГЕРБ и ДПС, иначе ще има компромати.

Ивелин Михайлов разкри от кога е започнал да записва срещите си с полк. Николай Марков. Стартът е даден след проведените консултации при президента Румен Радев.

„Полковникът си мисли, че е по-умен..., ама не", заяви той. 

„Гласи ми се нещо… Ако кажа обаче, че аз съм зависим, друго ще стане", коментира Ивелин Михайлов.

Полк. Марков заплашил с безславна смърт Ивелин Михайлов

***


Ивайло Мирчев: Сюжетът във "Величие" е като от "Съдебен спор", щеше да е забавно, ако не ставаше дума за управлението на страната

***


Апелативният съд в София потвърди постоянния арест на Орлин Гигов, който в края на юни преби до смърт приятелката си Силвия Киркова.

Въпреки твърденията на защитата на обвиняемия, че става дума за нещастен случай, съдът откри достатъчно доказателства, че именно действията на Гигов са довели до нейната смърт.

Магистратите отчетоха, че и назад във времето убитата е била жертва на домашно насилие, предава БНР.

Съдът потвърди: Постоянен арест за Орлин Гигов, пребил до смърт приятелката си

***


„Знаех много добре, че присъствам в папката на Росен Желязков да бъда министър на енергетиката. С мен лично говори Бойко Борисов за това. Съгласих се да бъда министър в предстоящ кабинет .Това е истински кабинет, който ако утре мине в пленарна зала, може да се окажем камикадзета – може да бъдем избрани с малко мнозинство, без да знаем с колко време разполагаме“.

Делян Добрев: Кабинетът "Росен Желязков" може да се окаже камикадзе

***


„Това е борба за всеки сантиметър земя. Най-стратегическият аспект от войната не са оръжията и боеприпасите, а хората. Войниците. Тяхната подготовка, оборудване, мотивация и численост.

Възхищаваме се на куража на украинците, но ако сравним армиите виждаме ясно превъзходство на руснаците", допълни още той.

Радев вижда ясно "превъзходство на руснаците", иначе - се "възхищава на куража на украинците"

***


Унгарският премиер Виктор Орбан пристигна тази сутрин в Киев за разговори с украинския президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс, като се позова на пресслужбата на Орбан.

Орбан, който критикува западната военна помощ за Украйна, пристига в Киев ден след като Унгария пое ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз.

Орбан пристигна в Киев за разговори със Зеленски

***


Темпът на нарастване на цените в еврозоната се забавя до 2,5 на сто на годишна основа през юни (спрямо същия месец на 2023 г.) от 2,6 през май.

Това сочи предварителната оценка на европейската статистическа агенция Евростат, публикувана днес на сайта й.

Годишната инфлация в еврозоната се забавя

***


Полицията в Атина издирва човек, застрелял мъж в северната част на гръцката столица, съобщава електронното издание на вестник „Катимерини“. 

Според предварителните данни мъжът е бил убит в автомобила си. Стрелецът се е придвижвал с мотоциклет и е успял да избяга бързо, след като се е приближил до автомобила и е стрелял по жертвата най-малко осем пъти.

Мъж беше застрелян в автомобила си в северната част на Атина, стрелецът се издирва

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1070 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.02 | 18:38

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.07.02 | 16:13

2
ЛЮБОВТА НИ КЪМ БРАТУШКИТЕ НЕ МОЖЕ ДА УМРЕ! НИЯ Я НОСИМ В КРЪВТА СИ И В ДУШАТА СИ!

2024.07.02 | 16:13

1
Слава богу! С избора на новия патриарх, православието ни тържествува победата над тъмните сили! Време е, в едно с президента, патриарха и народа ни, да изведем България от блатото и поемем напред, рамо до рамо с братушките!

Добави коментар

Водещи новини