Дупница успокоява Джерман

  • 06 март 2013 16:17

  • 746
  • 0
Дупница успокоява Джерман
©

Отворено писмо до жителите на село Джерман изпрати днес кметът на Дупница Методи Чимев. Писмото е по повод недоволството на жителите на селото с изграждането на депо за отпадъци в землището му и готвения от тях протест в неделя.

"Изправен пред една от най-големите отговорности в моя мандат - реализиране на инициативата за "Изграждане на регионален център за третиране на неопасни отпадъци, регион Дупница" се чувствам длъжен да ви запозная с фактите, които го наложиха и при какви условия може да се случи, тъй като нищо не може да ме принуди да заложа здравето на хората, които са ми гласували доверие на карта", се казва в писмото на дупнишкия кмет, цитирано от БТА.

В писмото си Чимев заявява, че депото ще бъде изградено с идеята да се защити населението и околната среда, като се реши един трупан с годините проблем. Той посочва още, че ако общината изпусне сроковете за кандидатстване за финансиране по европейските програми, сама ще трябва да намери средства, което ще бъде за сметка на хората. В писмото е записано още, че "регионалният център не е сметище, а европейско съоръжение, което се контролира и експлоатира така, че да не вреди на хората".

Кметът на Дупница припомня, че съгласно Закона за опазване на околната среда, за инвестиционното намерение е възложено изготвяне на доклад за оценка въздействието върху околната среда.

Чимев декларира, че в качеството си на кмет на община Дупница и "като човек, който уважава правото на хората да живеят в чиста и здравословна околна среда, при отрицателна оценка на околната среда, няма да допусне изграждане на Регионален център за третиране на неопасни отпадъци в землището на село Джерман и Грамаде".

Последвайте канала на

746 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини