Масларова: До кабинета стигат само добрите новини за политиката на ГЕРБ

  • 15 февруари 2013 13:01

  • 850
  • 1
Масларова: До кабинета стигат само добрите новини за политиката на ГЕРБ
© Булфото

Преди повече от година бе извършено ратифициране на конвенция, засягаща хората с увреждания. В бюджета за 2013 г. обаче не са заложени никакви средства повече за тези хора. Каква е политиката на кабинета въпроса, попита от парламентарната трибуна Емилия Масларова, депутат от БСП.

Правителство на ГЕРБ предложи на Народното събрание да ратифицира конвенция за хора с увреждания през 2011 г. и вече има изградена двугодишна програма, отговори социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. Уверявам ви, че работим доста съвестно по този въпрос, допълни той.

Това, че заседавате и пишете документи за светло бъдеще, не топли хората с увреждания, контрира Масларова и попита с какво им се помага. Година и два месеца вие се занимавате с обсъждания, преписвания на конвенции, но какво наистина сте направили, поиска да знае тя. Въпросът не е какво ще предприемеш, а какво ще изпълниш. В декларация, изпратена до политически партии, те се наричат "невидимите хора на България". Това не е стигнало до вас, защото до кабинета новините се филтрират и отиват само добрите, смята депутатът от БСП.

Социалният министър отговори, че има програми за помощ в дома и интегрирани социални услуги, с които се осигуряват лични асистенти на над 30 000 души, които имат нужда. Чрез Агенцията за хора с увреждания е изработена интегрирана информационна система, която ще бъде внедрена до август месец и ще обхваща много институции, чрез които социалното министерство, Агенцията по труда и Агенция за закрила на детето. Чрез нея ще има възможност за по-добра политика и по-добър мониторинг по отношение на хората с увреждания, обеща Младенов.

Последвайте канала на

850 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
6548

2013.02.15 | 14:09

1
как не ви е срам поне малко бе,особено ТИ МАСЛАРОВА !! да те питам да ме повозиш на бентлито ? как си го взе с депутатската заплатка ли ? как стана това?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини