Русе получи държавни жилища за социално слаби граждани

  • 13 февруари 2013 14:05

  • 1496
  • 0
Русе получи държавни жилища за социално слаби граждани
©

С две решения правителството прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху имоти - частна държавна собственост, на община Русе. Това са апартаменти в различни квартали на града.

От тях 18 са били предоставени за управление на общината, а два са ползвани от регионалната структура на НАП, но са с отпаднала необходимост за ведомството. Прехвърлянето на собствеността е по искане на Общинския съвет на Русе, което се прави с цел задоволяване на жилищните нужди на крайно нуждаещи се и социално слаби граждани, както за удовлетворяване потребностите на общината от административни помещения.

Община Ямбол получи четири урбанизирани терена в местността "Червен баир" и на ул. "Георги Бенковски" в града. Имотите са с обща площ 665 дка и с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. С придобиването на собствеността върху тях общината ще подобри облика на града и ще оптимизира инфраструктурата му.

С друго решение кабинетът предостави за управление на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" имот - публична държавна собственост, в местността "Долна Трака" край Варна. Теренът от 163 кв. м е необходим за осъществяването на проекта "Информационна система за управление на трафика на плавателни съдове - фаза 3", по който предприятието е бенефициент и който има за цел подобряване на условията за корабоплаване в българското морско пространство.

Поради отпаднала нужда от МВР беше отнето правото на управление върху работно помещение от 35 кв. м в сградата на пл. "Възраждане" 1 в Плевен. Офисът ще се ползва за административни дейности от Изпълнителната агенция "Електронни съобщителни
мрежи и информационни системи".

Със същата цел от МЗХ беше отнето правото на управление върху имоти на ул. "Църковна независимост" 16 в Русе. Това са целият осми етаж, седем стаи на деветия и едно таванско помещение в сградата. Те се предоставят на Държавен фонд "Земеделие" за нуждите на регионалното му звено.

Последвайте канала на

1496 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини