Подписка срещу изграждането на ферма край Приморско е изпратена до Борисов

  • 13 февруари 2013 13:51

  • 1886
  • 0
Подписка срещу изграждането на ферма край Приморско е изпратена до Борисов
©

Протестна подписка срещу изграждането на ферма за развъждане на дъгова пъстърва в залива между Приморско и Китен е изпратена на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Министерството на околната среда и водите, Басейнова дирекция и др. За пет дни в подписката са се подписали 1500 души. Тя е организирана от рибарски сдружения "Ропотамо" и "Приморско", предаде БТА.

Председателят на рибарско сдружение "Ропотамо" Тодор Ташев каза, че протестиращите се обявяват срещу решението на директора на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите - Бургас, според което при създаването на рибната плантация не се налага издаване на ОВОС и че тя няма вероятност да окаже значително въздействие върху природните местообитания и популации на видовете.

Рибарите са прикрепили към подписката и становище от проф. Ангел Зайков към Института по рибарство и аквакултури - Пловдив за замърсяванията, причинени от подобни ферми.

Ще бъде унищожен основният поминък на населението - риболов и туризъм. Ще бъде преграден естествения път на много видове мигриращи пасажни риби. Ще бъдат замърсени плажовете ни, а мръсотията ще прогони туристите от тези курорти, каза Ташев.

Миналата седмица жители на двата курортни града излязоха на протест срещу бъдещата рибна плантация. Протестът бе подкрепен от кмета на община Приморско Димитър Германов.

Последвайте канала на

1886 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини