Българите, които работят в Израел ще имат телефон за оплаквания

  • 06 февруари 2013 15:53

  • 740
  • 2
Българите, които работят в Израел ще имат телефон за оплаквания
©

От март българите, които работят в Израел е ще могат да подават жалби за нередности на работното място. Това ще става на горещ телефон, съобщи социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, предаде БТВ. Той уточни, че ангажиментът е поет по спогодбата между София и Тел Авив, специално за строителите ни в Израел.

Младенов съобщи, че българските работници ще могат да подават сигнали на горещата линия от 8 до 16 ч., като обажданията ще се приемат от служител, говорещ български език. След 16 ч. горещата линия ще превключва на гласова поща.

Ще се извършва проверка по всеки конкретен сигнал, като до две седмици от израелска страна ще представят в Агенцията по заетостта механизъм на контрол, посочи министърът. Той допълни, че израелската страна поема ангажимент да предоставя периодично информация за броя на българските работници в страната, тримесечни справки за местонахождението им, за броя на напусналите работници и евентуалните причини за това, както и постъпилите жалби и движенията по тях.

За една година близо 800 българи са заминали да се трудят в Израел. Тази година трябва да се направи всичко възможно да се удвои техният брой и да заминат още 1600, за да може през първото полугодие на 2014 г. да изпълним квотата по спогодбата от 3500 души, каза още министърът.

Припомняме ви, че в началото на януари стана ясно, че около 160 българи мизерстват в Израел. Те спели във фургони и нямали ток през по-голямата част от денонощието. По-късно властите в Тел Авив провериха случая и обещаха да компенсират работниците ни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
740 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.02.08 | 09:22

2
След като признахме , че Хисбула стои зад атентата в Бургас вече може да поискаме и когато ходим по голям нужда да ни забърсват.
Центурион

2013.02.08 | 09:22

1
На телефона щял да отговаря Арменският поп в стил Радио Ереван!

Добави коментар

Водещи новини