Всички строителни разрешения за плажа „Корал” се оказаха незаконни

  • 25 януари 2013 20:44

  • 2901
  • 0
Всички строителни разрешения за плажа „Корал” се оказаха незаконни
©

Строителните разрешения за плажа „Корал” до Царево се оказаха незаконни. Това показа проверка на природозащитниците от сдружението "Да запазим Корал", съобщава Нова телевизия.

Оказва се, че не е осигурено присъединяването на строежите към общите мрежи на техническата инфраструктура и че документите за строеж се базират на екооценка с изтекла давност.

Преди повече от седмица от сдружението "Да запазим Корал" алармираха министерството на регионалното развитие и благоустройството за 14 незаконни строителни разрешения за местността край плажа Корал.

Министърката преди седмица се изказа, че само 1+1 са незаконни. На следващия ден станаха три, но така и не стигнахме до цифрата 14”, обясни Атанас Русев от сдружението "Да запазим Корал".

Фотокопията на 14-те строителни разрешения показват, че до 2012 г. от община Царево са издадени разрешения за застрояване с над 650 апартамента, подземни паркинги за около 500 автомобила и около 100 външни паркоместа. Оказва се обаче, че не само 3, а всичките разрешения са незаконни. Едно от основните нарушения е, че оценката за въздействие на околната среда е от 2004 година, при положение че тези документи имат давност 5 години.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството коментираха за Нова телевизия, че нарушенията при всичките 14 разрешения са идентични с вече отменените 3. От ведомството обясниха, че те не могат да бъдат отменени, но резултатите от проверката ще бъдат представени на прокуратурата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2901 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини