Каракачанов: Залива ни безнаказана вълна циганска престъпност

  • 07 януари 2013 07:46

  • 1970
  • 1
Каракачанов: Залива ни безнаказана вълна циганска престъпност
© Булфото

Как да се преборим с ромската престъпност? По тази тема коментираха в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и журналистът Емил Спахийски.

След като здравето и имуществото на хората бъде застрашено, изходът е не да си затваряме очите. България е залята от една вълна от безнаказана циганска престъпност. Полицията, общините и най-вече съдът научи циганите, че тази престъпност остава безнаказана, заяви Каракачанов. Тази престъпност се генерира в гетата, смята той.

По думите му циганите остават безнаказани, защото така са научени, те не биват подвеждани под отговорност. "Не можем да продължаваме да си затваряме главата в пясъка и да имаме двоен стандарт за цигани и за българи", каза той. Ред може да се въведе, ако има общ стандарт за всички, ако пред закона всички са равни. Конфликтът набира скорост и един ден ще стане трудно контролируем.

Ние имаме проблем с престъпността по принцип. Най-добре е да има постоянно полицейско присъствие в невралгичните райони на България, а също и да се даде законова възможност на хората да се защитават.

“След като 10-12 години имуществото и здравето на българските граждани остават незащитени, за какво говорим. Има убити пенсионери за последните им стотинки от мизерната им пенсия, има бити лекари от развилнели се роми. България става страна на безнаказаната циганска престъпност”, заяви Каракачанов.

Емил Спахийски допълни, че престъпността не бива да се етнизира. “Ако “Килърите” бяха роми, не знам какво щеше да стане в България”, заяви той. “Говорим за битова престъпност, не за ромска престъпност. Има проблем с престъпността по принцип, защото когато ти оберат апартамента, няма значение дали българин или ром е посегнал”, каза още журналистът.

“Няма да се съглася с това, защото това население – ромското, дълги години получаваше само права и привилегии, без задължения. Преди години един син кмет на Пловдив публично обещаваше в “Столипиново”, че ако гласуват за него, няма да плащат ток и вода. Това генерира чувство за безнаказаност у това население. А то, освен всичко, е и много неграмотно. Следователно – получи се едно безобразно поведение на ромското население”, заяви на свой ред лидерът на ВМРО.

“Като говорим за циганската престъпност, не трябва да има дискриминация към българите, нарушили закона. Веднага скачат правозащитни организации и какви ли не”, заяви Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Последвайте канала на

1970 1

Коментари 1

Добави коментар
ДО БОГ

2013.01.10 | 10:51

1
ЧУЙ МОЛБАТА МИ ГОСПОДИ И НАПРАВИ ГЛАСУВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,,освободи само пенсионерите, ромите и автобусите на съседни нам държави ,,. САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕШ ДА СИ СЪБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ И ДА НИ ДАДЕШ ВЯРА В БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ГЛЕДАМЕ И ПИТАМЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ КОЙ МИ ПРЪДНА В ГАЩИТЕ. Тогава ТЕ ще бъдат настанени в Цен.Соф.Зат. и проблема е решен. АМИН

Добави коментар

Водещи новини