Изписаха 2-годишното дете, което бе простреляно в главата във Враца

  • 10 май 2024 11:10

  • 681
  • 1
Изписаха 2-годишното дете, което бе простреляно в главата във Враца
© Novini.bg/ Canva

Изписаха 2-годишното дете с огнестрелно нараняване в главата, транспортирано с хеликоптер от Враца, съобщиха от "Пирогов". 

След месец лечение в университетската болница "Пирогов" момченцето се прибира у дома. В края на месец април детето беше изведено от реанимация.

Вечерта на 13 април хеликоптер транспортира по спешност 2-годишно дете след огнестрелно нараняване в главата с въздушна пушка. В момента, в който състоянието му позволи, лекарите го оперираха по спешност. Неврохирурзите извадиха проектила, преминал през едната мозъчна хемисфера на детето.

Изведоха от реанимация простреляното в главата 2-годишно дете от Враца

Това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо. След операцията детето беше настанено за интензивно лечение в детската реанимация на "Пирогов" в продължение на повече от две седмици.  

Към момента състоянието на 2-годишното дете не изисква то да остане за лечение в спешната болница. От тук нататък му предстои активна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

Огнестрелното нараняване, заради което беше транспортирано детето, е изключително тежко. Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех, уточняват лекарите от "Пирогов".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
681 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Илиев

2024.05.10 | 11:47

1
Какво е огнестрелно нараняване с въздушна пушка????!!!!

Добави коментар

Водещи новини