В 3 области на страната е обявен код "жълто"

  • 06 юли 2011 07:14

  • 915
  • 0
В 3 области на страната е обявен код "жълто"
© Internet

Код "жълто" е обявен в 3 области на България поради очакваните интензивни валежи.

Това са Шумен, Силистра и Добрич. Вчера метеоролозите обявиха потенциална опасност в 9 области на Северна България.

Жълтият код предупреждава за потенциални опасни и промени на времето. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Днес синоптиците очакват краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици в Източна България. Но условия за интензивни валежи има в Дунавската равнина, Предбалкана, Лудогорието, а към сутринта и в Добруджа.

Постепенно ще се появи и усили вятърът от запад-северозапад. Без валежи, с разкъсана облачност ще бъде над северозападните райони, обещават още метеоролозите. Ще духа предимно умерен северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 22° и 27°, в района на София – 22-23°.

В планините на много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевични бури. Има условия за локални интензивни валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 16°, а на 2000 метра – около 11°.

По Черноморието на много места ще има паднат валежи, придружени от гръмотевици. Постепенно вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е предимно умерен. Максимални температури на въздуха 23°-26°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
915 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини