С 10 хиляди са се увеличили само за една година бедните семейства у нас

  • 29 ноември 2012 20:12

  • 897
  • 2
С 10 хиляди са се увеличили само за една година бедните семейства у нас
©

С 10 хиляди са се увеличили само за една година бедните семейства у нас, които тази зима няма да могат да си платят отоплението.

Не само те, но и още 220 хиляди домакинства ще получат от държавата енергийни помощи.

Парите от първия транш вече са преведени и в понеделник одобрените семейства ще могат да вземат отпуснатите средства, за да погасят сметките си за ток или да си закупят дърва и въглища, съобщи в Пловдив социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, предаде Нова телевизия.

Предвид поскъпването на тока и повишените цени на дървата за отопление, сумата за енергийните помощи ще е с 13,5% повече от миналата година. Или това прави по 328 лева и 60 стотинки за домакинство. Парите се раздават на два транша. Първият вече започна и приключва следващата седмица. Вторият е в началото на следващата година.

„Знаете, тези храни, които се раздават чрез Българския червен кръст, чрез Министерството на земеделието, там в момента съм в преговори с Министерството на земеделието да видим дали не можем да увеличим с около 40-50 хиляди човека контингента на хората, които ще могат да получат тези помощи, за да може още хора да получат тези помощи - ориз, боб, леща”, обясни социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

За хранителни продукти ще могат да кандидатстват само тези, на които са отказани енергийни помощи, а доходите им не надвишават 220 лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
897 2

Коментари 2

Добави коментар

2012.11.30 | 07:18

2
Важното е, че си имаме молове и магистрали!
Стани

2012.11.30 | 07:18

1
ЛЪЖА ;) Питайте Боци, той казва, че при нас няма бедни хора!!!!

Добави коментар

Водещи новини