Тотю Младенов и Делян Добрев откриха шивашки цех в Берковица

  • 26 ноември 2012 14:26

  • 1460
  • 0
Тотю Младенов и Делян Добрев откриха шивашки цех в Берковица
©

Министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: посетиха днес Берковица по покана на кмета на града Димитранка Каменова.

Министрите гостуваха в Дома за стари хора в града, където откриха реновирания втори блок за лежащо болни. Министър Младенов съобщи, че за ремонт на старческия дом по програма "Красива България" през последните две години са вложени 380 000 лева. Директорът на дома Ради Иванов съобщи, че в социалното заведение са настанени 150 възрастни от цялата страна, 68 от тях са лежащо болни. Средната възраст на домуващите е 82 години, а най-възрастният е на 93. За старите хора се грижат 66 души - медици, санитари, социално работници, рехабилитатори и т.н.

По-късно министрите Младенов и Добрев откриха ново предприятие на известна шивашка фирма. Управителят му Марин Кожухаров съобщи, че през последните шест месеца фирмата е вложила 700 000 лева за построяване на завода и закупуване на модерни шивашки машини. За момента са разкрити 80 нови работни места, като е планирано до средата на следващата година броят на наетите работници в Берковица да достигне 300, а размерът на инвестицията - 1,6 милиона лева.

Кожухаров благодари на местната управа в Берковица за съдействието за закупуване на терен и за насочването на безработни хора към фирмата. Димитранка Каменова благодари на министрите за отпуснатите средства по национални програми и на частната фирма за направената инвестиция в Берковица.

Последвайте канала на

БТА
1460 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини