Борисов и Младенов ще връчат договори по схема "Помощ в дома"

  • 19 ноември 2012 07:26

  • 614
  • 0
Борисов и Младенов ще връчат договори по схема "Помощ в дома"
©

Министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще връчат на представители на общини договори за безвъзмездна финансова помощ по схема "Помощ в дома" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Схемата цели да създаде устойчив модел, чрез който по иновативен и гъвкав начин да се предоставят услуги за лична помощ, подкрепа и социално включване.

Договарящ орган е Агенцията за социално подпомагане, а бюджетът възлиза на над 32 милиона лева, предаде БНТ. С тези пари общините могат да предлагат почасови грижи в домашна среда за възрастни, самотно живеещи хора и хора с увреждания.

Съществуващите социални патронажи ще могат да разширят дейността си, като създадат Звена за услуги в домашна среда, а в населените места, в които няма развита услуга "Домашен социален патронаж", ще може да се създадат самостоятелни Центрове за услуги в домашна среда. Предвидено е в новите звена и центрове да бъдат назначени безработни.

Последвайте канала на

614 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини