Общо 141 абсолвенти от Философския факултет на СУ получиха дипломите си

  • 28 май 2024 17:19

  • 2824
  • 2
Общо 141 абсолвенти от Философския факултет на СУ получиха дипломите си
© Софийски университет

На тържествена церемония в Аулата в Ректората 141 магистри и бакалаври от випуска за 2023 г. на Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ получиха дипломите си за завършено висше образование. 61 са завършващите с успех над 5,50, а четирима са пълните отличници, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Тържеството бе открито от декана на Философския факултет проф. Соня Карабельова, която отправи поздрав към всички в залата и заяви: „Днес, в дните около най-светлия български празник - празникът на българската книжовност, култура и език, за нас е привилегия и чест да връчим дипломите на завършващите студенти от бакалавърските и магистърските програми на Философския факултет. Факултетът, който е с 135-годишна традиция. Факултетът, в който се обучават най-добрите студенти в нашата страна“.

Проф. Карабельова подчерта, че денят е вълнуващ за всички - за преподавателите, за близките и приятелите, които са ги подкрепяли през изминалите години. Обръщайки се към най-младите си колеги, тя отбеляза, че по време на обучението им преподаватели и студенти са вървели заедно, изкачвали са и върхове, преживявали са и спадове. Но въпреки това са успели да се справят заедно с предизвикателствата, пред които са били изправени.

И ето ни сега заедно с вас. Вие - изкачили поредния връх, постигнали поредната мечта. Този ден е успешен финал, но и ново начало, може би по пътя към поредната мечта, каза деканът на Философския факултет и изрази увереността на екипа на факултета, че абсолвентите ще вървят успешно по пътя към постигането на следващата мечта, към изкачването на поредния връх.

В словото си проф. Карабельова отбеляза, че в днешното динамично и непредсказуемо време със сигурност, пътят на никого няма да е лесен.

„Сигурни сме, че задълбочените знания, развитите умения по време на вашето следване в различните бакалавърски и магистърски програми на Философския факултет ще ви помогнат да преодолявате препятствията“, заяви деканът.

Бъдещи журналисти получиха днес дипломите си от Софийския университет

Абсолвентите, техните преподаватели и близки бяха поздравени и от заместник-ректора на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова. Тя заяви, че обичайно в тържествените речи се обръщаме към родителите в заключителната част, но днес ще обърне поредността и ще започне с тази благодарност, която дължат и преподавателите, и завършващите на семействата, и на родителите си. 

Проф. Божанкова увери най-младите си колеги, че когато и да решат, могат да се завръщат в своята Алма матер, ако имат нужда от съвет или препоръка, от ново знание или от следваща кариерна стъпка. Тя ги призова да не спират да вървят уверено към целите си.

На противоречията в околния свят да отговорят с настойчив опит да ги осмислят и преодолеят, на трудностите да се противопоставят с трудолюбие и воля за успех. С тези думи проф. Ренета Божанкова обяви випуска за 2023 г. на Философския факултет за завършил и пожела на абсолвентите на добър час.

Празникът продължи с връчването на дипломите.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2824 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
!

2024.05.28 | 19:09

2
Супер е мацката, красива и със секси крака !
Любознателен

2024.05.28 | 17:35

1
Бих искал първата философка от втория ред да ми обясни по-подробно възгледите на Хегел, че са ми леко неясни... Някой да има нейни координати?

Добави коментар

Водещи новини