Бизнесменът Иван Папазов бе удостоен със звание „Почетен професор на УХТ“

  • 01 декември 2023 15:23

  • 409
  • 3
Бизнесменът Иван Папазов бе удостоен със звание „Почетен професор на УХТ“
© Университет по хранителни технологии

Изпълнителният директор и председател на Съвета на директорите на „ВП Брандс интернешънъл АД“ Иван Папазов бе удостоен със званието „Почетен професор на Университета по хранителни технологии“ на тържествен Академичен съвет в зала „Хоризонт“, съобщиха Университета по хранителни технологии - Пловдив (УХТ).

„На мен се падна високата чест да Ви информирам за единодушното решение, гласувано с убеденост за огромния принос в развитие на стратегическото партньорство между университета и компанията“, заяви ректорът проф. Пламен Моллов.

Той благодари за изключителното спомоществователство на „ВП- Брандс интернешънъл АД“, за радушния прием на студентите, които провеждат стажа си в поделенията на дружеството и за значителния брой назначени на работа дипломирали се в УХТ колеги.

Отличиха най-добрите учители, директори, STEM проекти и образователни учреждения в България за 2023 година

Преди да връчи регалиите – знак и грамота „Почетен професор на УХТ“, ректорът увери, че е щастлив, тъй като г-н Папазов е най-новият член на академичната общност в университета. Той припомни, че благодарение на неговата дейност като член на Съвета на настоятелите на УХТ „ВП Брандс интернешънъл АД“ е бил платинен спонсор за честванията на 70-та годишнина на УХТ. Г-н Папазов има определяща роля при спомоществователството в годините, изразено не само във финансови дарения, а и в дарения на лабораторна апаратура.

„Много се вълнувам да получа това високо признание в 70-та годишнина на УХТ и, когато отбелязвам 25 г. от моята дейност“, каза Папазов.

Той припомни, че в поделенията на „ВП-Брандс интернешънъл АД“ работят повече от 100 души, получили образованието си в УХТ, а през последните 17 години над 500 студенти са били на стаж в базите. Благодари на всички в УХТ, партнирали с фирмата и увери, че ползотворното сътрудничество ще продължи.

Предложението за удостояването на Иван Папазов с почетното звание е на катедрите „Технология на виното и пивото“ и „Икономика, предприемачество и управление“ в университета. В мотивите си те изтъкват, че е член на УС на КРИБ и на УС на НЛВК. Той е успешен бизнес лидер с над 25 години опит в управлението, стратегическото създаване и развитие на най-големия производител на вина и високоалкохолни напитки в България.

Неговите постижения са високо оценени и в своята професионална кариера е носител на множество награди, сред които е призът в категория „Иновации и технологии“ от списание „Икономика“ за 2022 г., което през 2014 г. го удостоява с „Мистър Икономика 2014“. Финалист е в конкурса „Мениджър на годината“ на списание „Мениджър“ за 2014 г. В. „Марица“ го обявява за „Бизнесмен на годината 2006“. Проф. Моллов отбеляза, че работата на Академичния съвет приключва с добро решение, което е следваща стъпка в изграждане на взаимно полезни контакти с бизнеса, които допринасят за развитието на УХТ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
409 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.01 | 18:12

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
Коко

2023.12.19 | 16:28

2
Как така "произвеждате" професори бе джанъм? Без спазване минималните национални изисквания на НАЦИД?
Зеля

2023.12.19 | 16:29

3
Споко, скоро и генерали и архонти ще произвеждат така.....

Добави коментар

Водещи новини