В Плевен стартира безплатна академия за обучение на специалисти в сферата на информационните технологии

  • 15 септември 2022 15:00

  • 715
  • 0
В Плевен стартира безплатна академия за обучение на специалисти в сферата на информационните технологии
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

В Плевен днес стартира безплатна академия за обучение на специалисти в сферата на информационните технологии - GrowIT Academy. Неин създател е Теодор Тодоров, експерт с 20-годишен опит в областта на информационните технологии.

Той е основател на компанията ClearWare, специализирана в технологично разработване на първоначалните версии на едни от най-иновативните продукти на бъдещето, както и главен технически директор на една от българските стартъп компании - nPloy. Тодоров е родом от Плевен. Тук е завършил средното си образование. Той сподели пред БТА, че изборът му именно от Плевен да започнат обученията, не е случаен. Според него в града има добре подготвени хора, които могат да се развият успешно в ИТ сектора.

Най-много се търсят начални учители

Подборът на участниците в академията е направен след поредица от интервюта, като кандидатите са подали документите си по обяви, публикувани в интернет. 

"Нашата цел е не само да обучим хора, но и да създадем работни места. Моята мечта, която се надявам да развием, е да превърнем западната и централната част на Северна България в атрактивна дестинация за новите програмисти, а с това ще бъде подпомогнато и икономическото развитие на региона", обясни Тодоров. Целта, която си е поставил той, е за пет години да бъдат създадени триста работни места в Плевен.

В обученията, които ще са в хибриден формат – онлайн и присъствено, са включени девет души. Продължителността на академията е три месеца. Участниците ще имат възможност да придобият основни умения за начинаещо ниво WebUI софтуерни разработчици. Част от тях ще имат шанса да станат част от екипа на компанията ClearWare. Освен да предложи работни места на успешно преминалите академията, компанията ще акцентира и върху развитието на талантите, за да осигури високо качество на подготовка на експертите. 

Следващото издание на GrowIT Academy ще стартира в началото на 2023 г., каза още Тодоров. Част от преподавателския екип ще бъдат водещи експерти в сферата, които ще поставят фокус върху придобиване на умения за работа с WebUI (JS/TS).net, Java и Python. Участниците ще могат да се включат в академията след кандидатстване и предварителен подбор, възможността за което ще бъде обявена преди началото на второто й издание.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
715 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини