Новият просветен министър обеща да продължи приетите стратегии в образованието

  • 02 август 2022 15:09

  • 2102
  • 4
Новият просветен министър обеща да продължи приетите стратегии в образованието
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Не мога да си представя, че образованието ще бъде обект на политически дискусии, то, заедно с възпитанието, винаги е било обща грижа за обществото. Това заяви служебният министър проф. д-р Сашо ПеновСашо ПеновПроф. д-р Сашо Пенов е магистър по право от Юридически факултет (ЮФ) на Софийски университет “ при церемонията по предаване на властта, която се състоя днес в Министерството на образованието и науката. Той се ангажира да продължи изпълнението на приетите стратегии в образованието.

Доскорошният министър Николай Денков връчи на наследника си училищен звънец, като символ на предаването на властта.

Министър Пенов отбеляза, че за него е чест да поеме ресор, за който е убеден, че цялата българска общественост милее.

Към момента мисля, че наследявам министерство, което от няколко години работи по стратегии, които са общоприети, утвърдени от Народното събрание, от Министерския съвет, което е заслуга както на предходните министри, така и на цялата администрация в него, каза той, цитиран от БТА.

Министърът посочи, че оттук-нататък, в рамките на правомощията на служебното правителство, при стриктно спазване на Конституцията и решенията на Конституционния съд във връзка с тези правомощия, ще продължи изпълнението на тези стратегии. По думите му целта е отделният ученик, неговият родител, отделните преподаватели да бъдат доволни и да са убедени, че зад тях стои администрация, която мисли за тях и за управлението на образованието като ресор.

Нашата дейност ще бъде насочена към обезпечаването на започването на учебната година, продължаване на изпълнението на действията, които са предприети в изпълнение на стратегиите и, разбира се, в решаването на други, текущи задачи, свързани най-вече с Плана за възстановяване и устойчивост, отбеляза министърът.

Бившият образователен министър Денков (ПП): За времето, което имахме, няма причина да не съм доволен

Предшественикът му Николай Денков благодари на всички, които вложиха душа, сърце, ум през тези месеци, за да направят заедно нещо полезно за България.

С част от вас сме се виждали много често, с други - по-рядко, но уверявам ви, в моето сърце вие ще останете опората, на която се крепи българското образование, и това мое усещане ще направя всичко възможно да го предам и на следващия министър, за да знае, че може да разчита на вас, каза още той.

Владимир Василев
2102 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Умник Гюро

2022.08.03 | 13:02

4
Умиращите в България се записват като "умрели от Ковид": без аутопсия и анализ за причините за смърт. Защото за всеки "умрял от Ковид" болниците получават десетки хиляди левове премии от здравния бюджет и световните фондове на Гейтс и Рокфелер. Сатанистите плащат само за "умрели от Ковид". Ето как пандемията се разраства на хартия и болничните администрации правят хубав бизнес с "умрели души".

2022.08.02 | 15:50

1
КВИ СТРАТЕГИИ , ВА МАЛОУМНИК , ОБРАЗОВАНИЕТО ОТДАВНА Е ПРЕДАЛО БОГУ ДУХ, ЗАПОЧВАЙ ВСИЧКО ОТ НАЧАЛО , ЧЕ НАД 60% ОТ ПОДРАСТВАЩИТЕ КРЕТЕНИ НЕ МОГАТ ДА ПИШАТ И ДА ЧЕТАТ.

2022.08.02 | 16:50

3
много съгласен!

2022.08.02 | 16:24

2
Тези думи за продължавате на стратегиите са си точно заявка за "метла"...Добре се е представил...да е ясно на всички, че не трябва да очакваме нещо позитивно и градивно с неговото присъствие....Честито!!!!

Добави коментар

Водещи новини