Вицепрезидентът: Просветата и книжнината родиха българската  нация

  • 15 септември 2021 13:18

  • 292
  • 8
Вицепрезидентът: Просветата и книжнината родиха българската  нация
© Пресцентър Президентство

„Българската нация оцеля през тъмните векове на робство благодарение на просветата. Просвещението и книжнината родиха и изградиха българската нация. Далеч преди зараждането на национално-освободителните борби, историята ни се пишеше от хора като Паисий, от тези, които прозряха, че пътят на знанието е пътят на развитие и успеха, от българското Възраждане.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , приветства учителите и учениците в Осмо средно училище „Арсени Костенцев“ в Благоевград, където откри новата учебна година. Школото чества своя 40-годишен юбилей.

„Благодарение на вас и вашата благородна мисия я има и ще я има България“, се обърна вицепрезидентът към учителите и подчерта, че през трудните времена на ограничителни мерки, когато шокът беше завладял всички, именно те успяха първи и най-бързо да трансформират процеса на обучение. „Дългът към просвещението във вашите сърца е по-силен от всяка криза“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и изтъкна, че учителите възпитават в добродетели, изграждат характери и личности. „Днес имате и още по-трудна задача – да опазите децата и младежите от опасностите на интернет, от фалшивите новини и ценности“, заяви вицепрезидентът.

Към родителите Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , се обърна с думите: „С учителите сме съюзници в името на бъдещето на децата ни. Общата ни цел – да възпитаме достойни граждани на любимото ни Отечество, ще постигнем, когато сме единни“.

Радев открива новата учебна година в Пазарджик, Йотова в Благоевград

На учениците вицепрезидентът пожела успехи и нестихваща обич към знанието. „Задача на нас, възрастните, е да ви осигурим безоблачно детство, да ви подаваме ръка за подкрепа и кураж“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът подари за училищната библиотека книги на акад. Антон Дончев.

 

Константин Тодоров
292 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
MASTER BUNNY

2021.09.15 | 22:40

1
ОТ 10 ДО 18 ВЕК НЯМАТЕ НИТО 1 ВИСШИСТ :) В МОМЕНТА ВСЕКИ 3 Е ДОЦЕНТ, ПРОФЕСОР, АКАДЕМИК. УЧИЛИЩАТА ВИ СА БАКЛУК БЕЗ ТЕЖЕСТ. ЗА КАКВА НАЦИЯ БЪЛНУВАШ?!
MASTER BUNNY

2021.09.15 | 22:42

2
АБЕ НЕМА ЛИ КОЙ ДА Я ОЩИПЕ ТАЯ ОЛИГОФРЕНКА? ЕЙ ОЛИ, ДИПЛОМИТЕ ВИ НЕ СЕ ПРИЗНАВАТ НИКЪДЕ! УЧИТЕ САМО С ИДЕЯТА ДА НЕ РАБОТИТЕ ИЛИ ДА СЕ УРЕДИТЕ НЯКЪДЕ НА НЕЩО ЛЕКО! СТАДО НЕКАДЪРНИЦИ И ГЛУПАЦИ.
MASTER BUNNY

2021.09.15 | 22:44

3
ХВАЛЕТЕ МЕ УСТА, ЧЕ ЩЕ ВИ ПОСЕРЪ! :) АБСОЛЮТЕН И ДИ ЪТ!

2021.09.15 | 22:53

4
ОСВЕН М А Й М У Н И И МИТНИЧАРИ, КОИТО СИ ПЛАЩАТ И СИ КУПУВАТ ДИПЛОМИ, КОЙ ХОДИ У ВАШИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ? И КАТО ХОДИ, КАКВО СТАВА ПОСЛЕ ОТ НЕГО? СЛАВИ, Я КАЖИ СЕГА НЕЩО И ЗА ТОЯ И М Б Е Ц И Л :)
MASTER BUNNY

2021.09.15 | 22:57

5
ЖИВОТ НО, КОЛКО МИЛИОНА ИМИГРИРАХА ПРИ СУЛТАНА? :) ЕЙ! АБСОЛЮТНО ЖИВОТ НО СИ!!!
MASTER BUNNY

2021.09.15 | 22:59

6
ИНАТА И ЛОШОТИЯТА НА БУЛГАРАЦИТЕ И СУЛТАНА НЕ МОЖА ДА ГИ ПРЕЧУПИ, ЗАТОВА СЕГА АЗ, ЩЕ ВИ ГИ ПРЕЧУПЯ ЗАЕДНО С ВРАТОВЕТЕ Ш И Б А Н И СКОТОВЕ!
MASTER BUNNY

2021.09.15 | 23:02

7
АЗ НЕ СЪМ НИ АСПАРУХ, НИ СУЛТАНА. НА КАЙМА ЩЕ ВИ НАПРАВЯ, НО ЩЕ МИ ЦЕЛУНЕТЕ БОТУША ПРЕДИ ДА ВИ Л И К В И Д Р А М
MASTER BUNNY

2021.09.15 | 23:27

8
И З Р О Д И ЧАКАМ ГЛАВИТЕ!

Добави коментар

Водещи новини