Петдневен младежки обмен ще формира екоинициативност сред младите

  • 03 август 2021 12:38

  • 294
  • 0
Петдневен младежки обмен ще формира екоинициативност сред младите
© Pixabay

Петдневен младежки обмен по "Еразъм+" ще формира еконачин на мислене и инициативност сред младите сред младите хора, съобщиха от Фондация "Българска памет". В семинара, който започва днес, ще се включат 60 участници на прехода между средно и висше образование от България, Сърбия и Молдова. Целта е да развие у младежите еконачин на мислене и инициативност, акцентирайки върху важността на устойчивото развитие както за отделния човек, така и за обществото като цяло.

Участниците в проекта ще имат възможност да развият отношение и самосъзнание за опазване на природата, запознавайки се с концепцията за така наречения екологичен отпечатък на човешката дейност върху околната среда.

Александър Дунчев: С пълна прозрачност имаме за цел да възстановим доверието към горската система

Участието в семинара на младежите ще допринесе още и за преодоляване на риска от бедност, безработица и маргинализиране на младите, като развие у тях умения за предприемчивост, инициативност, комуникация, лидерство, управление на времето, критично мислене, адаптивност и работа в екип, приложими в последващата им реализация. Обменът цели да мотивира участниците към реализация на бъдещи зелени инициативи и иновативни идеи по места, подчертавайки значението на личния принос.

Всичко това ще се случи чрез практически примери на вдъхновяващи личности и практики от предприемаческата екосистема. Програмата на обмена включва сесии, вписани в контекста на поставените цели, както и срещи с вдъхновяващи лектори, обучителни игри и интерактивна работа по групи. Младежите ще получават обратна връзка след всяка активност от своите ментори.

Теодора Александрова
294 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини