510 училища със статут на иновативни през следващата учебна година

  • 22 юли 2021 11:46

  • 763
  • 0
510 училища със статут на иновативни през следващата учебна година
© Pixabay

Правителството одобри Списъка на иновативните училища в Република България за учебната 2021/2022 година, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Той включва 510 училища от 137 общини в 28 области.  Предложените иновации са свързани с нови методи на преподаване, въвеждане на иновативни елементи в организацията или съдържанието на обучението, нов или усъвършенстван начин на управление, обучение и образователна среда, както и с разработени по нов начин учебно съдържание, учебни планове и програми.

73 училища получават статут на иновативни за първи път. В 437 иновациите продължават от предходни години. От списъка отпадат 64 училища. В повечето от тях иновациите са приключили, а три ги прекратяват по решение на педагогическите колективи и Регионалните управления на образованието. 

1,8 млрд. за образование и наука в плана за възстановяване и устойчивост

Проектите са одобрени от Комисията за иновативните училища към Министерството на образованието и науката. Тази година в нея постъпиха 234 предложения. В комисията участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната общност, лица с доказан опит в областта на образованието, науката и технологиите.

Филип Епитропов
763 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини