Правителството се разпореди с имоти

  • 22 юли 2021 17:35

  • 1142
  • 2
Правителството се разпореди с имоти
© Novini.bg

Министерският съвет се разпореди с имоти, съобщиха от правителствения пресцентър.

С решение на правителството се променя статутът на имот в Русе. Имотът, предоставен безвъзмездно за управление на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията /МТИТС/ - Държавно предприятие Национална компания "Железопътна инфраструктура", се обява за публична държавна собственост. Теренът се намира в кв. "Източна промишлена зона" и е с площ 3062 кв. м. Промяната на статута е свързана с реализиране на обекта: "Изместване и модернизация на Тягова подстанция Русе", част от инвестиционната политика на предприятието.

Правителството предоставя управлението на част от имот - публична държавна собственост на Висшия съдебен съвет. Частта от имота, представляваща стая 314 с площ 22 кв. м, се намира на четвъртия етаж в сграда 3 на пл. "Света Неделя" 6 в столичния район "Възраждане" и ще се използва за нуждите на Върховния административен съд.

Кабинетът взе решение за безвъзмездно предоставяне на имоти - публична държавна собственост и имущество - мощности за военновременна дейност на МТИТС. Имотите - публична държавна собственост и мощностите за изпълнение на военновременни задачи на националното стопанство са предоставени на ДП "Транспортно строителство и възстановяване" и на ДП "Съобщително строителство и възстановяване" през 2001 и 2002 г. за изпълнение на публични задачи, свързани с поддържане на готовност и изпълнение на дейности и задачи по държавния военновременен план, както и по националния и областните планове за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи. Тъй като имотите и мощностите не са необходими за изпълнение на основната дейност на двете търговски дружества, същите не са включени в техния капитал. Решението предвижда военновременните мощности да бъдат обявени за движими вещи - частна държавна собственост и заедно с имотите - публична държавна собственост да бъдат предоставени за управление на МТИТС на основание чл. 6, ал. 1 и чл. 15, ал. 1 и 2 от Закона за държавната собственост и чл. 6, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост.

С друго решение на правителството се отчуждават имоти и части от имоти - частна собственост, необходими за изграждане на автомагистрала "Хемус". Те се намират в землищата на с. Бохот, област Плевен, с. Дренов, с. Владиня, с. Слатина, с. Александрово и с. Чавдарци, област Ловеч. Те са определени съгласно одобрени подробни устройствени планове - парцеларни планове за трасето. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция "Пътна инфраструктура". Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

МС одобри още над 2,4 млн. лв. за безплатна почивка на ученици

Кабинетът прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост, на община Смолян за срок от 10 години. Археологическа недвижима културна ценност "Момчилова крепост" се намира в землището на с. Градът и с. Подвие , община Смолян, м. "Градището". Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионалния исторически музей - Смолян.

Кабинетът прие решение за обявяване на имот - публична държавна собственост за имот - частна държавна собственост и за даване на съгласие за внасянето му като непарична вноска в капитала на "Център за психично здраве - София" ЕООД, София. В центъра се лекуват средногодишно около 1270 пациенти, от които 770 с тежки психични заболявания - пациенти с остра психомоторна възбуда и автоагресия, изискващи 24-часов медицински надзор, специални средства и условия за овладяване, както и подходяща материално-техническа база. С апортирането на имота ще бъде решен проблемът с недостига на легла за пациенти с остри психични заболявания на територията на столицата. Пребазирането на лечебното заведение във въпросната сграда би позволило и разкриването на нови дейности, като рехабилитационни програми, както за психично болните, така и за пациенти със зависимости.

С друго решение на правителството имот в столицата преминава в управление на областния управител на област София. Поради отпаднала необходимост по решение на правителството от МОН се отнема правото на управление върху имот - публична държавна собственост. Той се намира на ул. "Илиянско шосе" 12, като върху терена с площ 10 998 кв. м са построени 7 сгради. Със същото решение се обявява за имот - частна държавна собственост и преминава в управление на областния управител на област София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1142 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.25 | 18:45

2
НА СЛАВИ ТЪПОТО ОЛИГОФРЕНЧЕТАТА,ВЕЧЕ СА ДЕЙСТВАЩА,РЕСПЕКТИВНО,ЛЪЖЕЩА ПОЛИТИЧЕСКА КАРИКАТУРА...РОДИНАТА МИ Е ГНУСЕН РУСКИ КЕНЕФ РАЙ ЗА ЗАДУНАЙСКИТЕ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ С РУСКО САМОСЪЗНАНИЕСВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ГОНЯТ СЕВЕРОКОРЕЙСКИТЕ СВИНЕ ПО СТЪКМИСТИКА И ПУТЬОПОКЛОННИЧЕСТВОЧЕРВЕНИТЕ СВИНЕ СЕ ОГОЯВАТ С ТЕЛАТА НА ОПОНЕНТИТЕ СИ СПРАВКА ПРАВЕШКИЯ МАНГАЛ БЕЛЕНЕ.ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ... ДИМИТЪР БЛАГОЕВ: "НЯМА НА СВЕТА ДЪРЖАВА (ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТУРЦИЯ) ,КОЯТО ДА Е НАВРЕДИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ ТОЛКОВА,КОЛКОТО РУСИЯ".ТУРЦИТЕ И ТЕ ЯКО ЛИЖАТ ОСРАНИЯ ПУТЬОВ ГЪЗ,НАЛИ ГИ ТУРИ НА ВЛАСТ ДА МУ СЛИЖАТ..КОЙ Е ПО КРАДЛИВ,МАСЛАРОВА ИЛИ ОВЧАРОВ? НЕ ВИ ПИТАМ ЗА НЕКРАДЛИВ,ЩОМ И ДЕБИЛА ВЛАДИМИР ЖИВКОВ Е КРАЛ И С ГЪЗЪ СИ,А НА ДИНА МЕДИИТЕ МУ СЪБИРАХА ПОМОЩИ...В РУСКИЯ КЕНЕФ ВСИЧКО Е ЛЪЖА ИЗМАМА******СЕРЕГЕЯ СЕСЕСЕРЕ ТЫ КАТО ДИНА ГО Е ДОБИЛА ОТ ПИЯН РУСКИ БОТУШ,А УБИЕЦА НА ПЛОВДИВСКИ СТАЧНИЦИ ДМУТРИЙ ГО Е ПРИЗНАЛ ЗА СИН И ГО Е ОТГЛЕДАЛ С КРАДЕНИ ОТ НАС ПАРИ. ДИНА Е ПЪЛНОМОЩНИК НА ЦК НА КПСС ЗА МЕДИИТЕ В КРЕМЪЛСКИЯ КЕНЕФ НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯ.
Гост

2021.07.22 | 18:39

1
Продължават комунистите да крадът

Добави коментар

Водещи новини