Деца в неравностойно положение получиха дигитални устройства от Община Пазарджик

Община Пазарджик е защитила проект по Целева програма за подпомагане на образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Със средствата от проекта са закупени са 15 таблета, 12 преносими компютри, две мултифункционални устройства, 5 рутера и е платена интернет таксата до края на годината.

Оборудването ще подпомогне образователния процес на 27 деца и младежи на възраст от 9 до 18 години, настанени в центровете от семеен тип в общината.

Проучване: Дистанционното обучение - причина за депресия при всеки трети ученик

Реализирането на този проект ще обезпечи всеки един от вас с техническо средство - лаптоп или таблет, което да помогне на образователния процес. Искам нищо да не ви липсва, за да сте равнопоставени и да имате същите възможности като всички деца на вашата възраст,е казал кметът Тодор Попов, който лично е раздал устройствата на децата.

Животът ви не е лесен, но вие се справяте изключително добре. Искам да поднеса своето уважение и към екипите на социалните услуги, защото те работят и ви помагат, а оценката за едно общество е как се отнасяме към по-различните и към тези, които имат нужда от подкрепа, е отбелязал още Попов.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет