Ще бъде ли удължена учебната година?

  • 10 март 2020 08:43

  • 4014
  • 3
Ще бъде ли удължена учебната година?
© Кадър: БТВ

Националната грипна епидемия е до 11 март включително. Припомням, че не МОН, а районните здравни инспекции взимат решението за грипните ваканции, които следят броя на заразените на 10 000 души. Това заяви в сутрешния блок на bTV заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

Тя обяви, че грипната ваканция в Пловдив ще бъде удължена с още, тъй като има увеличение на болните от грип.

,,Учениците трябва да бъдат в дома си, а не да се събират на обществени места. Когато има болни ученици, най-добре е да останат първите дни вкъщи'', каза още Михайлова.

Ще продължи ли грипната ваканция в София?

,,Средният брой неучебни дни са между 6 и 16 за различните области. Системата може да ги поеме, материалът ще бъде преструктуриран, като важна е и ролята на учителя. В случай че грипната ваканция се удължи, то такива теми, които не са усвоени достатъчно, няма да бъдат включени в националното външното оценяване за след 10-и, 4-ти и 7-и клас'', информира още заместник-министърът.

,,Следим ситуацията с коронавируса. Ще се вземе най-доброто решение за учениците, поддържаме и връзка с учителите. Отложени са олимпиади и състезания, които вероятно ще се проведат и на един по-късен етап. На този етап няма условия за удължаване на учебната година'', допълни в заключение Таня Михайлова.

Последвайте канала на

Novini.bg
4014 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българка

2020.03.10 | 09:14

1
А може би е време министерството да помисли по въпроса учебната година да започва на 1 септември. Всяка година неучебните дни се увеличават все повече, преструктуриране на материала значи по некачествено обучение

2020.03.10 | 10:20

3
Е, явно ти си пък от тия, които не държат децата им да са образовани, така че можеш да си ги държиш в къщи целогодишно
я виж ти

2020.03.10 | 10:10

2
Що бе, иначе много качествено ли е? Или искаш някой да ти гледа децата целогодишно, а ти да се подпичкваш?

Добави коментар

Водещи новини