Есе по сентенция на Сенека се падна на изпита по БЕЛ в СУ

  • 07 април 2019 12:20

  • 1984
  • 4
Есе по сентенция на Сенека се падна на изпита по БЕЛ в СУ
© Булфото/архив

В 9.00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна изпитът по български език и литература. Кандидат-студентите, подали заявление за явяване, са 1397. Председател на изпитната комисия е деканът на Факултета по славянски филологии доц.Бойко Пенчев, съобщиха от пресцентъра на висшето училище.

Кандидат-студенти са изтеглили вариант 3 на теста и на темата на есето - "Всеки е толкова нещастен, за колкото се мисли", която е от Сенека. Изтеглена е била и контролната тема - "На света има само две трагедии - едната е да не получиш това, което искаш, а другата - да го получиш", от Оскар Уайлд.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф.Ренета Божанкова е приветствала кандидатстудентите в най-стария български университет и им е пожелала спокойна работа, успешно представяне и сбъдване на мечтата да бъдат студенти в СУ.

Доцент Бойко Пенчев е поздравил кандидат-студентите с техния първи ден в Алма матер и е изразил увереността си, че това е само началото на един важен етап от техния живот, в който ще търсят знанието и себе си. Всичко започва обаче с един обикновен изпит, който няма да бъде нито първият, нито последният.

Той е призовал кандидатите да запазят спокойствие и да бъдат концентрирани, за да не съжаляват за допуснати грешки. С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат специалностите: "Философия", "Философия" /на английски език/, "Психология", "Социология", "Публична администрация", "Културология", "Библиотечно-информационни науки", "Публични информационни системи", "Комуникационен мениджмънт", "Педагогика", "Социални дейности", "Неформално образование", "Славянска филология", "Българска филология", "Балканистика", "Румънска филология", "Арменистика и кавказология", "Предучилищна и начална училищна педагогика", "Социална педагогика", "Специална педагогика", "Логопедия", "Физическо възпитание и спорт".

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да кандидатстват в специалността "Право" в СУ. С изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски или испански език може да се кандидатства за специалността "Европеистика", а с изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски, испански, италиански или руски език - в специалността "Регионално развитие и политика".

В 12.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ ще започне конкурсният изпит за специалността "Музикални медийни технологии и тонрежисура". Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 20. Изпитът е под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации - аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и други. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението. В 12.00 часа е началото и на устният изпит за специалността "Теология". Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 12.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1984 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ъйй

2019.04.07 | 13:32

1

В банановата република от 5мил 2,5 мл. говорят официалния език другите турски и цига нски!!Няма никакъв смисъл от изпити и университети идва края на подмандатната територия !!!!!

2019.04.07 | 20:22

4

болен мозък си ...

2019.04.07 | 14:55

3

Каква подмандатна територия, бе цървул? За тази държава дядовците и прадядовците ни с а давали живота си ти от някакви мангали и фесове си се стреснал!!! Ако политическата класа не е такъв боклук то България ще се възстанови много бързо!!! Всички трябва да вярваме, да се борим и да работим здраво за просперитета на България и за живота на българите!!! Отстъпим ли сме мъртви!!!

Елена Ефремова

2019.04.07 | 14:21

2

А нормални същества от мъжки пол кога ще се паднат - да са без мутации в мозъка и по крайниците, или тях да си ги носим отвкъщи.

Добави коментар

Водещи новини