Сергей Игнатов: Заплатата ми стига

  • 24 февруари 2012 08:41

  • 850
  • 0
Сергей Игнатов: Заплатата ми стига
©

Осъдени сме от Комисията по дискриминацията на имуществен признак заради частните училища. Това заяви министърът на образованието Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко по БТВ. Франция, Швеция, Швейцария и прибалтийските държави финансират достъпа на детето в частното образование. В Някои държави дори се плащат заплатите на учителите.

170 млн. лева отиват за средищните училища, а за да могат учителите да работят са предвидени 75 млн. лв за тяхната квалификация, припомни Игнатов. В образованието няма бонуси, а награди. За 2011 г те възлизат на 41 000 лв за около 60 служители. Най-големият бонус е най-много 800 лв, но не като 13-а заплата, а разпределени през цялата година, съобщи образователният министър. Системата на образованието е с най-ниските нива в страната.

Във фонд „Работна заплата“ парите се дават диференцирано и след атестация. Моята заплата е 2800 лв и е добра за условията на криза в България. Тези, които обаче смятат, че в България няма място за развитие нека видят стартовите заплати на специалисти в компютърните технологии, които започват от 3500 лв., препоръча Игнатов.

Последвайте канала на

Novini.bg
850 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини